Αρχική - ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Άγιος Νεκτάριος: Ποιος είναι ο δημοφιλής Άγιος

Εορτάζει στις 9 Νοεμβρίου: Ο Άγιος Νεκτάριος, γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στη Σηλυβρία της Θράκης από τον Δήμο και τη Βασιλική Κεφάλα και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά τους. Το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος.

Περισσότερα »

Αρχάγγελος Μιχαήλ Σύμης: Μπουκάλια πιστών απο κάθε γωνιά της γης

Ανεξήγητο το πως φθάνουν στον τελικό προορισμό! Δοχεία, μπουκάλια, και δέματα σταλμένα από τούς ωκεανούς ταξιδεύουν σαν να έχουν πυξίδα στην Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Σύμη. Φθάνουν πάντοτε, για χάρη όσων με πραγματική πίστη κάνουν το τάμα τους, και πάντα παίρνουν απάντηση από το Μοναστήρι…

Περισσότερα »

Αρχάγγελος Μιχαήλ: Ο Ταξιάρχης κι η ευλάβεια του λαού

Μεγάλα είναι τα θαύματα που επιτελεί, με τη μεσιτεία του μπροστά στο θρόνο του Πανοικτίρμονα και Φιλάνθρωπου Θεού, ο Μέγας Αρχάγγελος Μιχαήλ. Μεγάλη είναι όμως και η ευλάβεια του ευσεβούς πληρώματος της Εκκλησίας μας που επισκέπτεται τον Ιερό μας Ναό, για να προσκυνήσει τη θαυματουργή του εικόνα και να τον επικαλεσθεί ως σύμμαχο και βοηθό σε κάθε είδους πρόβλημά του. ...

Περισσότερα »

8 Νοεμβρίου: Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ

Τη Σύναξη των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων τιμά σήμερα, 8 Νοεμβρίου, η Εκκλησία μας. Η λέξη Σύναξη ερμηνεύεται, σε σχέση με τη συγκεκριμένη εορτή, ως προσοχή, ομόνοια και ένωση, καθώς επίσης και σε ανάμνηση της αποστασίας του σατανά.

Περισσότερα »

Αρχάγγελος Μιχαήλ: Εξαφανίζεται από την Εικόνα για 5 Λεπτά-Ντοκουμέντο

8 Νοεμβρίου σήμερα και η Εκκλησία τιμά την Σύναξη των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Για τον Αρχάγγελο Μιχαήλ αναρίθμητα είναι τα θαύματα και οι μαρτυρίες που πιστοποιούν τη δύναμη του Αρχιστρατήγου. Ενα από αυτά έγινε πριν από μερικάχρόνια μπροστά στα μάτια δεκάδων πιστών που προσκυνούσαν την Εικόνα του Αρχαγγέλου.

Περισσότερα »

Αγία Ζώνη στην Ν. Ιωνία: Χιλιάδες λαού στο προσκύνημα – Ουρές πιστών

Χιλιάδες πιστοί προσέρχονται απο την Παρασκευή στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Νέα Ιωνία για να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Παναγίας. Η εκκλησιαστική παράδοση θεωρεί οτι είναι το μοναδικό σωζόμενο κειμήλιο της Θεοτόκου απο την Επίγεια Ζωή της.

Περισσότερα »

Το «συνεχές» Θαύμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Σύμη

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ: Το «ΣΥΝΕΧΕΣ» Θαύμα του Αρχάγγελου Μιχαήλ στην Σύμη. Μπουκάλια πιστών με τις προσευχές τους από κάθε μέρος της γης φτάνουν στο νησί μόνα τους !!! Δοχεία, μπουκάλια, καί δέματα σταλμένα από τους ωκεανούς στην Μονή Ταξιάρχου Μιχαήλ στην Σύμη. Φθάνουν πάντοτε, σε όσους με πραγματική πίστη κάνουν το τάμα τους, και πάντα παίρνουν απάντηση από το Μοναστήρι.

Περισσότερα »

Αγιοι Ανάργυροι: Oι Άγιοι που έκαναν την πρώτη μεταμόσχευση στον κόσμο

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ: Ο κ. Βασίλειος Κέκης, καθηγητής της χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής χειρουργός του “Ιατρικού Κέντρου Αθηνών”, έζησε στη Βοστόνη Αμερικής το 1962, μια έντονη θρησκευτική εμπειρία, σε σχέση με θαυμαστές θεραπείες των Αγίων Αναργύρων, τις οποίες αναφέρουμε στη συνέχεια, όπως τις κατέγραψε ο ίδιος, προς δόξαν του Θεού και τιμή των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού.

Περισσότερα »