Αρχική - ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ

Αγιος Αθανάσιος: Θαύμα – Θεραπεία παιδιού

Θαύμα Αγίου Αθανασίου «Η μεγάλη μου κόρη, Σουλτάνα, γεννήθηκε το έτος 1963. Επειδή εργαζόμασταν στη Γερμανία και εγώ και η σύζυγός μου μόλις απογαλακτίσθηκε την άφησα να μεγαλώσει κοντά στους γονείς της συζύγου μου.

Περισσότερα »

Άγιος Αθανάσιος – 18 Ιανουαρίου: Δείτε το έργο του

Άγιος Αθανάσιος: Η ζωή και το έργο του Ο άγιος Αθανάσιος, τον οποίο η Εκκλησία προσονόμασε «Μέγαν» για την ξεχωριστή αρετή του, τον αδαμάντινο χαρακτήρα του και τους σθεναρούς αγώνες που διεξήγαγε προς αντιμετώπιση του κινδύνου της Ορθοδοξίας από την αίρεση του αντίχριστου Αρείου, υπήρξε μεγάλη ιστορική μορφή μιας από τις πλέον σημαντικές περιόδους της ανθρωπότητας. Τότε δηλαδή που η ...

Περισσότερα »

Αγίου Αντωνίου- 17 Ιανουαρίου: Ο Μέγας ασκητής της ερήμου

Αγιος Αντώνιος Ο Μέγας Αντώνιος γεννήθηκε το 251 μ.Χ. στην Άνω Αίγυπτο από πλούσιους και ενάρετους γονείς, τους οποίους έχασε σε νεαρή ηλικία. Συγκεντρώνει όμως την προσοχή του στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου και στην φροντίδα της μικρής αδελφής του.

Περισσότερα »

Ο Άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού Ιωάννης ο Βαπτιστής

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, επικαλούμενος και Ιωάννης ο Πρόδρομος είναι άγιος και προφήτης του Χριστιανισμού. Ήταν σύγχρονος του Ιησού Χριστού και θεωρείται ότι με την διδασκαλία του προετοίμασε τον κόσμο να υποδεχτεί τον Μεσσία Ιησού, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «Πρόδρομος».

Περισσότερα »

Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος-7 Ιανουαρίου: Ποιός ήταν ο Αη Γιάννης

Η ζωή του Άγιου Γιάννη του Προδρόμου Σκέφτηκα πολύ μέχρι να πάρω την απόφαση και να γράψω για αυτό τον μεγάλο Άγιο. Αυτόν τον μέγιστο προφήτη, όπως Είπε και ο Ίδιος ο Σωτήρας μας για τον Άγιο Ιωάννη με τούτα τα λόγια:

Περισσότερα »