Αρχική - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλκαλική δίαιτα: Τι είναι και πως εφαρμόζεται

Αλκαλική δίαιτα Μια νέα τάση στο χώρο της διατροφής και του αδυνατίσματος αποτελεί η αλκαλική δίαιτα που διαχωρίζει τα τρόφιμα σε «όξινα» και «αλκαλικά», ανάλογα με τις μεταβολές που μπορούν να προκαλέσουν στο pH το αίματος και άλλων σωματικών υγρών.

Περισσότερα »

Φρούτα και λαχανικά προστατεύουν από την εμφάνισης άνοιας

Διατροφή Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Age and Ageing, δείχνει πως η κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα σχετίζεται με σημαντικά χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης άνοιας σε ηλικιωμένους.

Περισσότερα »

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να φάτε μετά την ημερομηνία λήξης

Διατροφή Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν, ότι μόνο και μόνο επειδή κάτι στο ψυγείο σας έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να το πετάξετε επιτόπου στα σκουπίδια. Η βιομηχανία τροφίμων έχει κάνει αρκετές έρευνες για να προσδιορίσει ακριβώς ποιες τροφές παράγουν επικίνδυνα βακτήρια και πότε.

Περισσότερα »

Έρευνα: Ο καφές βοηθάει στην αντιμετώπιση των νευρολογικών παθήσεων

Καφές-Αντιμετώπιση στις νευρολογικές παθήσεις Οι νευρολογικές παθήσεις αποτελούν γνώρισμα της σύγχρονης κοινωνίας μας η οποία «γερνά». Δυστυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, εμφανίζουν συμπτώματα νευρολογικών διαταραχών, όπως η νόσος Alzheimer και η νόσος Parkinson και μάλιστα όλο και πιο «νωρίς» στην ζωή τους. Η αιτία του αυξανόμενου ποσοστού είναι πολυπαραγοντική και η θεραπεία υπό έρευνα.

Περισσότερα »