Αρχική - Είπαν στο Τηλεγράφημα…

Είπαν στο Τηλεγράφημα…

Επιτρέπεται τα παιδιά να νηστεύουν;

Νηστεία και παιδιά Της Αννας Παρδάλη- Παιδιάτρου Πολλοί γονείς που συνηθίζουν να νηστεύουν αναρωτιούνται αν μπορούν τα παιδιά τους να τους ακολουθούσουν και αν αυτή η συνήθεια προκαλεί κάποιο πρόβλημα στην υγεία τους. Η νηστεία διαρκεί συνήθως αρκετές εβδομάδες και απαγορεύει το κρέας, το αυγό , το ψάρι, το γάλα που είναι πολύ βασικές τροφές στο καθημερινό διαιτολόγιο του παιδιού.

Περισσότερα »

Ο Μ. Χριστοδουλίδης στο Τηλεγράφημα: Τι λέει για τις οικονομικές εξελίξεις

Μιχαήλ Χριστοδουλίδης – Εκπρόσωπος Τύπου Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών 1. Ποια είναι η άποψη σας για το νόμισμα, δηλαδή ευρώ ή δραχμή?

Περισσότερα »

Πρώιμη έναρξη εφηβείας και πότε να ανησυχούμε

Παιδί και υγεία της Αννας Παρδάλη – Για το tilegrafima.gr Η ήβη ή εφηβεία είναι το στάδιο εκείνο της ανάπτυξης του ανθρώπου κατά το οποίο το ανώριμο σεξουαλικά παιδί μεταμορφώνεται σε ώριμο και ικανό για αναπαραγωγή ενήλικα. Χαρακτηριστικά αυτού του σταδίου, είναι η εμφάνιση των δευτερευόντων χαρακτηριστικών του φύλου και η επιτάχυνση της σωματικής αύξησης.

Περισσότερα »

Ντύσου παιδί μου μην κρυώσεις!

Παιδί και υγεία της Αννας Παρδάλη – Για το tilegrafima.gr Συχνά, σχεδόν καθημερινά, όταν βλέπουμε ένα άρρωστο παιδί στο Ιατρείο μας, οι Παιδίατροι δεχόμαστε την ερώτηση από το γονιό: γιατρέ, το «κόλλησε» το παιδί αυτό που έχει, ή κρύωσε;

Περισσότερα »

«Επίδειξη ισχύος θα σταματήσει τον Ερντογάν» – Η τουρκική προκλητικότητα και η απελπισία του Σουλτάνου

Τουρκικές προκλήσεις του Γιώργου Νταλιάρη Οι εικόνες με τα τουρκικά πολεμικά πλοία κοντά στα νησιά και τις βραχονησίδες μας, αλλά και οι καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά των γειτόνων, έχουν σημάνει συναγερμό στα επιτελεία του Στρατού ενώ προκαλούν και το κοινό αίσθημα.

Περισσότερα »

Ανδρέας Μπανούτσος στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ: Οι μυστικές υπηρεσίες, το ΝΑΤΟ και ο ρόλος στις επιθέσεις στην Τουρκία

του Γιώργου Νταλιάρη Τους τελευταίους μήνες η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση τρομοκρατικής υστερίας λόγω των συνεχιζόμενων επιθέσεων σε μεγάλες πόλεις και πολυσύχναστα μέρη, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή της. Όμως ποια είναι η ρίζα του κακού; Ποιος ευθύνεται για τα τρομοκρατικά αυτά χτυπήματα; Είναι το Ισλαμικό Κράτος ή κρύβεται κάτι άλλο;

Περισσότερα »

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου ανοίγει τα χαρτιά του για την συμμορία της Καμόρα της Αθήνας

Του Γιώργου Θεοχάρη Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Κεχαγιόγλου, συνήγορος δύο εκ των συλληφθέντων, που συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση με δεκάδες διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια επωνύμων Αθηναίων, μίλησε στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ( tilegrafima.gr ) είπε: »Οι δικογραφίες που σχηματίζονται με συνένωση δεκάδων ατόμων και αδικημάτων από όλη την επικράτεια και υπό τον γενικό τίτλο ‘‘ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ» εμπεριέχουν συνηθέστατα δύο αδυναμίες: πρώτον, ...

Περισσότερα »

Εμβολιασμός: Φρενίτιδα, αμέλεια αλλά οι συνέπειες για τον κοκκύτη στη χώρα μας

της Αννας Παρδάλη – Παιδίατρος Πριν από λίγες ημέρες, ένα βρέφος 50 ημερών πέθανε σε ιδιωτικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην Αθήνα, από κοκκύτη. Το γεγονός επιβεβαιώνεται από γιατρούς και έχει δηλωθεί ήδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Περισσότερα »