Αρχική - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος – Αμβρόσιος: Η σχέση… «ζωής»

Αντωνιάδου Μαρία Στροφή 180 μοιρών με άξονα τον εαυτό του πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Από τις αρχές του 2016 ο Αρχιεπίσκοπος έδειχνε ότι αργά και σταθερά προχωράει σε μια ολομέτωπη σύγκρουση με όλους όσοι κατά την άποψή του προσπαθούν να «αποχριστιανοποιήσουν» την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Περισσότερα »

Περιφορά νεκρού Μητροπολίτη στη Λαμία

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΕΚΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ –ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Η αυτοαποκαλούμενη Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος είναι η μία εκ των δύο επίσημων Εκκλησιών των Παλαιοημερολογιτών Ελλάδας, όπου σε αυτή ήταν ο μακαριστός Καλλίνικος που απεβίωσε την Τρίτη. Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, έγινε στη Λαμία με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες (Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών).

Περισσότερα »

Παναγία Εκατονταπυλιανή: Με τιμές αρχηγού κράτους ο Πειραιάς υποδέχθηκε την θαυματουργή εικόνα

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ Στον Πειραιά κατέφθασε χθες το απόγευμα με τιμές αρχηγού κράτους, η πρωτότυπη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής από το νησί της Πάρου, επί τι ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016». Την εικόνα της Παναγίας υποδέχτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, όσο και οι αρχές ...

Περισσότερα »

Τσίπρας-Ιερώνυμος:Παλιά και νέα….Θρησκευτικά μαζί στα σχολεία

Αποφθέχθηκε η ρήξη  μεταξύ Ιερώνυμου-Τσίπρα – Μετά από δύο ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση στην οποία μετείχε ο κ. Καμμένος και ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης – Ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος δήλωσε πολύ ευτυχής γιατί έγινε ένας γόνιμος διάλογος με την Εκκλησία – Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως τα νέα προγράμματα θα εφαρμοστούν και απλά θα αξιολογηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου ...

Περισσότερα »

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Αγιορείτης γέροντας

Επιστολή με την κάνει ευθεία επίθεση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη απέστειλε στο Φανάρι ο γερ.Σάββας Λαυριώτης κάνοντας λόγο για «ολισθηρό δρόμο» που ακολουθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που «σχίζει την Εκκλησία κατασκανδαλίζει το Ορθόδοξο ποίμνιο».

Περισσότερα »

Ο Γέρ. Ευθύμιος από την Καψάλα και οι Πατέρες της «Παναγούδας» αρνούνται τη Σύνοδο της Κρήτης

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ  Γράφει ο Ιωάννης Καρυανός του Νικολάου,  Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ. Όπως  μας δήλωσε ο Γέροντας Ευθύμιος από την Καψάλα και πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη χθές το μεσημέρι στις 1:30 μ.μ:

Περισσότερα »