Αρχική - ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ- Ένταλμα σύλληψης- Συμβαίνει τώρα

Πειραιώς Σεραφείμ Σύμφωνα με την εκπομπή «Αποκαλυπτικά», αναζητείται από την Ασφάλεια στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, για παράβαση του Νόμου 927-79, περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Περισσότερα »

Υπαπαντή Χριστού- 2 Φεβρουαρίου

Υπαπαντή του Κυρίου Σπουδαία ημέρα η σημερινή για την Χριστιανική πίστη, η οποία στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζει την Υπαπαντή του Χριστού, μία από τις 12 μεγάλες γιορτές (Δωδεκάορτον) της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας.

Περισσότερα »

Μονή Βαρνάκοβας: Καταστράφηκε ολοσχερώς – Τι λέει ο Μητροπολότης Φωκίδος (ΒΙΝΤΕΟ)

Μονή Βαρνάκοβας Τεράστιες ήταν οι ζημίες, που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην Ιερά Μονή Βαρνάκοβας, σύμφωνα με δηλώσεις του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φωκίδος κ.Θεόκτιστου.

Περισσότερα »

Αγιο Όρος ΤΩΡΑ: Στη φυλακή ο ηγούμενος της Μ. Εσφιγμένου γ. Μεθόδιος-Τι λέει ο ίδιος

ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΤΩΡΑ Με καρτερική υπομονή αντιμετώπισε ο Ηγούμενος της παλαιάς αδελφότητας της Ιεράς Μονή Εσφιγμένου την δικαστική απόφαση με την οποία οδηγείται στη φυλακή. Κύκλοι του γέροντα που μίλησαν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είπαν : »Ο γέροντας περιμένει να πάνε να τον συλλάβουν. Ζει σε πελάγη ευτυχίας. Δεν αναστατώθηκε καθόλου. Η απόφαση αυτή είναι κατευθυνόμενη και την περιμέναμε.» Αναλυτικά: Σε ...

Περισσότερα »

Ιερώνυμος – Αμβρόσιος: Η σχέση… «ζωής»

Αντωνιάδου Μαρία Στροφή 180 μοιρών με άξονα τον εαυτό του πραγματοποιεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Από τις αρχές του 2016 ο Αρχιεπίσκοπος έδειχνε ότι αργά και σταθερά προχωράει σε μια ολομέτωπη σύγκρουση με όλους όσοι κατά την άποψή του προσπαθούν να «αποχριστιανοποιήσουν» την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Περισσότερα »

Περιφορά νεκρού Μητροπολίτη στη Λαμία

ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΝΕΚΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ –ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ Η αυτοαποκαλούμενη Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών Ελλάδος είναι η μία εκ των δύο επίσημων Εκκλησιών των Παλαιοημερολογιτών Ελλάδας, όπου σε αυτή ήταν ο μακαριστός Καλλίνικος που απεβίωσε την Τρίτη. Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικου, έγινε στη Λαμία με όσα προβλέπουν οι Παλαιοημερολογίτες (Εκκλησία Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών).

Περισσότερα »

Παναγία Εκατονταπυλιανή: Με τιμές αρχηγού κράτους ο Πειραιάς υποδέχθηκε την θαυματουργή εικόνα

ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ Στον Πειραιά κατέφθασε χθες το απόγευμα με τιμές αρχηγού κράτους, η πρωτότυπη Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής από το νησί της Πάρου, επί τι ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2016». Την εικόνα της Παναγίας υποδέχτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου, όσο και οι αρχές ...

Περισσότερα »