Αρχική - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στρατιωτικοί- Μεταθέσεις: Αμετάθετο στα 25 χρόνια

Ένοπλες Δυνάμεις – Αμετάθετο Μια από τις σημαντικότερες διεκδικήσεις των στρατιωτικών, αποτελεί η παραχώρηση δικαιώματος μετακίνησης σε Φρουρά της επιθυμίας τους ή πλησίον αυτής και εν συνεχεία παραμονή εκεί επ’ αόριστο («αμετάθετο»), μετά τη συμπλήρωση 25 ετών υπηρεσίας από κατατάξεως στις Ενοπλες Δυνάμεις, γράφει η ΕΣΠΕΗΠ σε επιστολή της.

Περισσότερα »

Ελληνικά κομάντο γυμνάζονται γυμνοί στο χιόνι – Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ενοπλες Δυνάμεις Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ από την επιχειρησιακή εκπαίδευση της Ε΄Μοίρας Καταδρομών στα χιόνια είναι εντυπωσιακές.

Περισσότερα »

Αεροπορία Στρατού: Έφτασαν άλλα 3 ελικόπτερα CH-47SD Chinook

Ενίσχυση για τις Ένοπλες Δυνάμεις Ξεφορτώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία μεταφορικά ελικόπτερα CH-47SD Chinook τα οποία αποτελούν την δεύτερη παρτίδα από 10 συνολικά ελικόπτερα του τύπου προερχόμενα από αποθέματα του Στρατού των ΗΠΑ.

Περισσότερα »

Ελληνικός Στρατός: Σκάνδαλο με τις προμήθειες ένδυσης

Ενοπλες Δυνάμεις «Κέρδη» άνω των 200 εκατ. ευρώ εκτιμάται πως έχει βάλει στις τσέπες του, την τελευταία δεκαετία, κύκλωμα που φέρεται να ελέγχει τις προμήθειες ένδυσης και υπόδησης του Ελληνικού Στρατού.

Περισσότερα »

Πολεμικό Ναυτικό: Εξετάζεται η απόκτηση μεταχειρισμένων μονάδων επιφανείας

Πολεμικό Ναυτικό Του Απόλλωνα Λεονταρίτη Τις εξελίξεις που απασχολούν το Πολεμικό Ναυτικό σε ότι αφορά εξοπλιστικά και λειτουργικά ζητήματα παρουσίασε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Περισσότερα »

«Κρίνεται το μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας για τα επόμενα χρόνια»

Ενοπλες Δυνάμεις “Το επόμενο εξάμηνο θα ΄ναι διάστημα δύσκολων διαπραγματεύσεων που θα κρίνει την πορεία της ΠΑ για τα επόμενα 25 χρόνια”. Η άποψη αυτή ανήκει σε πηγή της Πολεμικής Αεροπορίας κι έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν για την αναβάθμιση των F-16.

Περισσότερα »

Πολεμικό Ναυτικό: Συμμετοχή σε επιχειρήσεις στη Μεσόγειο

Ένοπλες Δυνάμεις – Πολεμικό Ναυτικό Με το υποβρύχιο «Ποσειδών» θα συμμετάσχει το Πολεμικό Ναυτικό, στην επιχείρηση της ΕΕ «EUNAVFOR MED Operation Sophia» που εξελίσσεται στην κεντρική Μεσόγειο.

Περισσότερα »

F-35: Διαβεβαιώσεις Βίτσα για τον προϋπολογισμό

Ενοπλες Δυνάμεις Αισιόδοξος πως η αξιολόγηση, αν κι έχει καθυστερήσει, θα κλείσει άμεσα, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9Fm» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

Περισσότερα »