Αρχική - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΗΝΙΟΧΟΣ 2017-Πολεμική Αεροπορία: Με ΗΠΑ, Ισραήλ και Ελλάδα η κορυφαία άσκηση

Ηνίοχος 2017 Τα πρώτα αεροσκάφη εχουν αρχίσει να προσγειώνονται στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας για την Πολυεθνική Αεροπορική Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2017» που πρόκειται να διεξαχθεί απο τις 27 Μαρτίου εως και τις 6 Απριλίου.

Περισσότερα »

Ελλάδα και Ισραήλ ανανέωσαν την στρατιωτική συνεργασία τους

Ενοπλες Δυνάμεις Του Μαρίνου Γκασιάμη Ακάθεκτη συνεχίζεται η συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ και στον πολύ σημαντικό τομέα της στρατιωτικής συνεργασίας. Την Δευτέρα υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ, το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας για το 2017.

Περισσότερα »

Τουρκία- Ελλάδα: 20 τουρκικές παραβιάσεις σήμερα στο Αιγαίο

Τουρκικές προκλήσεις Στην Ελλάδα ξεσπά το μένος της η Τουρκία τη στιγμή που ανταλλάσει βαριές εκφράσεις με τους Ευρωπαίους, και συνεχίζει την πάγια τακτική της παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο.

Περισσότερα »

Πολεμικό Ναυτικό: Κοινή άσκηση έρευνας-διάσωσης με την Κύπρο (ΦΩΤΟ)

Πολεμικό Ναυτικό Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση έρευνας και διασωσής Ελλάδας Κύπρου που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου, εντός της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Περισσότερα »

Ένοπλες Δυνάμεις: Παραλαμβάνονται τρία καινούργια ελικόπτερα NH-90

Ένοπλες Δυνάμεις Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από αξιόπιστες πηγές, σε μια μεγάλης σημασίας για την ελληνική άμυνα εξέλιξη, υπεγράφη τελικά η τροποποίηση Νο. 5 της σύμβασης προμηθείας των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90, η οποία την ενεργοποιεί εκ νέου ώστε να καταστεί δυνατή η παραλαβή των τριών ελικοπτέρων του τύπου που έχουν ήδη κατασκευαστεί και είναι ετοιμοπαράδοτα, ενώ είχε διακοπεί η διαδικασία ...

Περισσότερα »

Πολεμικό Ναυτικό-Noble Dina 2017: Κοινή άσκηση με ΗΠΑ και Ισραήλ

Πολεμικό Ναυτικό Κι ενώ στην Ελλάδα δείχνουμε να «ανακαλύπτουμε» τον πλούτο των υδρογονανθράκων που κρύβουν οι ελληνικές θάλασσες, καθώς δεν θα μπορούσαν παρόμοιες γεωγραφικές – γεωλογικές διαμορφώσεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου να εξασφάλιζαν χρυσοφόρα κοιτάσματα σε όλους, πλην Ελλήνων, οι ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών, ετοιμάζονται να εμπλακούν στη τριμερή άσκηση NOBLE DINA, με ...

Περισσότερα »