Αρχική - ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Tα ελικόπτερα Apache της Αεροπορίας Στρατού

Ελικόπτερα  Apache Η εντυπωσιακή άσκηση των «αρπαχτικών» της Αεροπορίας Στρατού προκαλεί ίλιγγο σε όσους δεν είναι συνηθισμένοι στα ύψη και τους εναέριους ελιγμούς.

Περισσότερα »

Κρίσεις στρατού 2017-ΚΥΣΕΑ: Άλλαξαν και οι τρεις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων

ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 2017 Οι τρεις νέοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων Ειδήσεις:Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, νέος αρχηγός ΓΕΝ ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και νέος αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Περισσότερα »

ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει για τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

ΚΥΣΕΑ  Συνεδριάζει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 9 το πρωί.

Περισσότερα »

Super Puma της Π.Α. διασώζει πολίτες στη Σκόπελο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενοπλες Δυνάμεις Επιχείρηση διάσωσης συνολικά έξι ανθρώπων, που είχαν εγκλωβισθεί στη Σκόπελο από τα χιόνια, πραγματοποίησε το ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που απογειώθηκε από τη Χίο, την Τετάρτη. Την εντυπωσιακή επιχείρηση διάσωσης κατέγραψε η κάμερα που είναι εγκατεστημένη στο ελικόπτερο της Π.Α.

Περισσότερα »

Πώς επηρεάζει τα Στελέχη ΕΔ και ΣΑ ο νόμος Κατρούγκαλου

Άρθρο του Ταξίαρχου εα Βασιλείου Νικολόπουλου* Με το Ν.4387/2016, για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τον επονομαζόμενο «νόμος Κατρούγκαλου», από 1/1/2017 εντάσσονται, όλο το εργατικό δυναμικό της Χώρας (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) και όλοι οι συνταξιούχοι (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), παρά τη γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περί αντισυνταγματικότητας ένταξης του Δημοσίου στον ΕΦΚΑ.

Περισσότερα »

«Όχι σε νέο μισθολόγιο» λένε οι στρατιωτικοί Θεσσαλίας

Νέο Μισθολόγιο Την “είδηση” που προέκυψε από την πρόσφατη κόντρα κυβέρνησης – ΝΔ για το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων, και δεν είναι άλλη από την επικείμενη σύνταξη νέου μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, σχολιάζει με παρέμβασή του ο πρόεδρος των στρατιωτικών περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα »

Συνεχίζουν να σώζουν ζωές η Πολεμική Αεροπορία και ο Στρατός Ξηράς

Αεροδιακομιδές – σώζουν ζωές… Σώζουν ζωές κυριολεκτικά τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού, εκτελώντας αεροδιακομιδές στο πλαίσιο της κοινωνικής τους προσφοράς.

Περισσότερα »