Αρχική - ΕΘΝΙΚΑ

ΕΘΝΙΚΑ

CIA: Έβλεπε πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας στο Αιγαίο

Εθνικά – Αιγαίο   Πόλεμο και μάλιστα με βαρύτατες απώλειες και για τις δύο πλευρές προέβλεπε η CIA. Το ερώτημα ήταν που θα υπάρξει σύρραξη, ενώ η πρόβλεψη ήδη εδώ και τρεις δεκαετίες ήταν ότι η ισορροπία δυνάμεων θα ανατραπεί υπέρ της Τουρκίας…

Περισσότερα »

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Υπερπτήση πάνω από Μακρονήσι, Ανθρωποφάγους και Αγαθονήσι

Τουρκία τώρα  Υπέρπτηση πάνω από το Μακρονήσι, τη νήσο Ανθρωποφάγοι και το Αγαθονήσι πραγματοποίησαν χθες τέσσερα τουρκικά μαχητικά (2 F-16 και δύο F-4) που πέταξαν σε σχηματισμό.

Περισσότερα »

Τουρκία τώρα: Νέα πρόκληση για «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο

Τουρκία τώρα  Σε νέες προκλήσεις προχωρά η Τουρκία επαναφέροντας την στρατηγική των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, την στιγμή που στην Γενεύη διεξάγονται οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Περισσότερα »

Αλβανία-Άγιοι Σαράντα: Εκλάπη η ελληνική σημαία από τα γραφεία της Ομόνοιας

Αλβανία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον της ομογένειας Το PBDNJ (Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ΚΕΑΔ) και η οργάνωση «Ομόνοια» σε δήλωσή τους καταγγέλλουν την αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από την έδρα τους στους Αγίους Σαράντα.

Περισσότερα »

Κοτζιάς: Θέλουμε λύση στο Κυπριακό χωρίς στρατεύματα κατοχής

Κοτζιάς για Κυπριακό: Λύση χωρίς εγγυήσεις «Συμφωνήσαμε ότι στηρίζουμε μία ορθολογική, αποτελεσματική, λειτουργική λύση του Κυπριακού, που σημαίνει μία Κύπρος χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής, σημαίνει μία Κύπρος χωρίς εγγυήσεις», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), σημειώνοντας πως για τρίτη φορά τον τελευταίο μήνα ενημέρωσε τα κόμματα της Βουλής και πως ...

Περισσότερα »