Αρχική - ΕΘΝΙΚΑ

ΕΘΝΙΚΑ

Ελλάδα- Τουρκία: Ο Ερντογάν και ο επικίνδυνος ρόλος του

«’Για πρώτη φορά υπάρχει ορατό ενδεχόμενο να ιδρυθεί όχι μόνο ένα αλλά δύο κουρδικά κράτη’’ δήλωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Σπύρος Πλακούδας σχετικά με όλα όσα συμβαίνουν στον Περσικό Κόλπο. Ακόμα αναφέρθηκε στο ρόλο του Ερντογάν και πως μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Περισσότερα »

Τουρκία – Ελλάδα: Προκλήσεις για Αιγαίο και Κύπρο – Έρχεται κρίση…

Ακόμη και για πληροφορίες για θερμό επεισόδιο έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ η Τουρκία με ασκήσεις και έρευνες μοιάζει να βάζει… σφήνες μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. Η Άγκυρα φαίνεται αποφασισμένη να συντηρήσει μια ένταση και μάλιστα με διαρκώς κλιμακούμενο ρυθμό.

Περισσότερα »

Ελλάδα-Τουρκία: Η Τουρκία δεσμεύει περιοχή στο Αιγαίο για ασκήσεις

Ελλάδα-Τουρκία Επικίνδυνο το κλίμα στην Ανατολική Μεσόγειο με «‘συνωστισμό» πολυεθνικών ασκήσεων και με την Τουρκία να δεσμεύει παράνομα περιοχές. Το μπαράζ προγραμματισμένων αεροναυτικών ασκήσεων στο Αιγαίο καθιστά την περίοδο αυτή το Αρχιπέλαγος ένα.. ιδιαίτερα πολυσύχναστο μέρος -η τέλεια ευκαιρία για την Άγκυρα να δώσει ένα ακόμη επικίνδυνο «σόου» διεκδικήσεων δεσμεύοντας -παράνομα- περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για την εκτέλεση βολών.

Περισσότερα »

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διεξάγουν παράνομες επιχειρήσεις στην Ελλάδα»

Ελλάδα Τουρκία Το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στο Αιγαίο, εξαιτίας της κλιμακούμενης φραστικής αντιπαράθεσης της Άγκυρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις διεκδικήσεις στις ελληνικές θάλασσες σημειώνουν ξένα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται τις αναλύσεις ειδικών, την ίδια στιγμή που ένας Τούρκος δημοσιογράφος ανάρτησε στο twitter την πληροφορία του περί αυξημένης και περίεργης κινητικότητας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Περισσότερα »