Αρχική - //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//

//ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//

Κομποστοποίηση: Τι είναι και πως γίνεται – Οδηγός από τον Ανδρέα Μπαρμπούτση

Από τις λίγες φροντίδες του κήπου γι αυτή την εποχή είναι η λίπανση, οι προληπτικοί ψεκασμοί με χαλκούχα σκευάσματα και τα κλαδέματα όπου χρειάζονται. Στον βιολογικό κήπο όμως, όπου τίποτα δεν πάει χαμένο, η πιο σημαντική εργασία είναι ηκομποστοποίηση!

Περισσότερα »

Κήπος: Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας

Ομορφος κήπος Η υγεία των φυτών μας εξαρτάται από την παρουσία της άγριας ζωής, δηλαδή ισορροπίας… Πουλιά, πεταλούδες, πασχαλίτσες κι ένα σωρό άλλα μικρά και μεγάλα έντομα μπορούν να κάνουν το κήπο μας πηγή ζωής και να ελέγξουν σχεδόν όλα τα βλαβερά παράσιτα που καταστρέφουν το κήπο μας.

Περισσότερα »

Φύτεμα σπόρων για τον κήπο

Φυτεύουμε σπόρους Αν έχουμε το χρόνο και τη διάθεση να παράγουμε τα δικά μας λουλούδια ή και τα λαχανικά από σπόρο, θα πρέπει να γνωρίζουμε μερικά μυστικά επιτυχίας. Το πρώτο και πολύ βασικό είναι ο σπόρος που θα σπείρουμε.

Περισσότερα »

Πως θα κρατήσετε τον κήπο σας χωρίς προβλήματα

Διατηρήστε τον κήπο σας Είναι σημαντικό να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε όταν κάποιο φυτό μας έχει πρόβλημα. Είναι όμως εξ ίσου σημαντικό να ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να μην αρρωστήσουν τα φυτά μας. Ακούστε λοιπόν 5 πρακτικούς κανόνες:

Περισσότερα »