Αρχική - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Οικονομία: Έξοδος από το καθεστώς υπερβολικού ελλείματος

Ελληνική Οικονομία:Έπειτα από οκτώ χρόνια υπαγωγής της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές διαδικασίες που προβλέπονται για τις χώρες οι οποίες εμφανίζουν υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα, το Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ ανακοίνωσε σήμερα το κλείσιμο της σχετικής διαδικασίας.

Περισσότερα »

Froneri Hellas (πρώην Nestle): Βάζει λουκέτο- σοκ στην αγορά

Την ώρα που η χώρα μας επιχειρεί να δείξει ένα πρόσωπο φιλικό προς τις επενδύσεις, την απόφαση διακοπής λειτουργίας του εργοστασίου της στον Ταύρο ανακοίνωσε η Froneri Hellas, (πρώην Nestle) σε μια προσπάθεια ανασχεδιασμού της ζημιογόνου εταιρείας.

Περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Τι ισχύει με την επιστροφή χρημάτων σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες

ΕΦΚΑ: Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει ο υπολογισμός των εισφορών για 1,4 εκατ. ασφαλισμένους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολουμένους και αγρότες, με βάση τα εισοδήματα του 2016, ενώ έως το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί και η διαδικασία του συμψηφισμού, σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Περισσότερα »

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Οι αιτήσεις κι η εγκύκλιος Γ36/518/2017

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Γ36/518/2017 του Κ.Ε.Α.Ο., κατά το πρώτο στάδιο εφαρμογής της διαδικασίας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών του Ν. 4469/2017 όλα τα αιτήματα των οφειλετών εξετάζονται από την Κεντρική Υπηρεσία του ΚΕΑΟ.

Περισσότερα »

ΕΡΓΑΝΗ: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αλλαγές στα έντυπα

ΕΡΓΑΝΗ: Δείτε εδώ όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε, αλλά και τις σοβαρότερες επισημάνσεις, αναφορικά με την εγκύκλιο του Γ.Γ. του Υπ. Εργασίας για τις αλλαγές στο πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Ενημέρωση για τις αναδρομικές εισφορές

ΕΦΚΑ: Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) o οποίος, σε μία προσπάθεια να απαντήσει σε επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας γνωστό ότι δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης οι αναδρομικές εισφορές, εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς.

Περισσότερα »

ΕΦΚΑ: Αναδρομικές εισφορές-Τελευταίες ειδήσεις

ΕΦΚΑ: Πήρε θέση, μέσω ανακοίνωσης του, ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) o οποίος, απαντώντας σε επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έκανε γνωστό ότι δεν θα επιβαρύνονται με επιτόκιο καθυστέρησης οι αναδρομικές εισφορές, εφόσον εξοφλούνται έως την ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής κάθε τρέχουσας εισφοράς.

Περισσότερα »