Αρχική - ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Επικίνδυνος για τα παιδιά ο εθισμός των γονιών τους στα social media

Μεγάλους κινδύνους για την ψυχολογική κατάσταση των παιδιών και τη σχέση τους με την οικογένειά τους δημιουργεί ο εθισμός των γονιών στα social media, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan και του Πανεπιστημίου του Illinois State.

Περισσότερα »

Έμφραγμα: Πρώτες βοήθειες

Όλοι πρέπει να ξέρουν τι να κάνουν σε ένα έμφραγμα. Πρέπει να γνωρίζετε τα πρώιμα συμπτώματα και να ενημερώσετε άμεσα το γιατρό, ή έναν δικό σας άνθρωπο και να πάτε επειγόντως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του πλησιέστερου νοσοκομείου.

Περισσότερα »

Αυτά είναι τα μεγάλα λάθη σε κάθε δίαιτα

Η απώλεια των περιττών κιλών είναι υποχρέωση για κάθε άνθρωπο, επειδή η παχυσαρκία συνδέεται με πολλές ασθένειες. Αυτή την περίοδο, δηλαδή ακριβώς πριν τις γιορτές, οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε “επείγουσα” δίαιτα για να χάσουμε γρήγορα τα κιλά που (μάλλον) κουβαλάμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Περισσότερα »

Θυρεοειδής: Οι παθήσεις που τον απειλούν – Πότε χρειάζεται επέμβαση

O θυρεοειδής είναι ένας αδένας που βρίσκεται κάτω από το «μήλο του Aδάμ» και η βασική λειτουργία του είναι η παραγωγή σημαντικών ορμονών για τον οργανισμό, οι οποίες ρυθμίζουν το μεταβολισμό (θυροξίνη και T3 ).

Περισσότερα »

Οσφυαλγία: Αιτίες και κίνδυνοι

Υπολογίζεται ότι το 80% του πληθυσμού έχει ταλαιπωρηθεί από οσφυαλγία τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο πιο ανεπτυγμένη είναι μία χώρα, τόσο συχνότερα οδηγούνται οι ασθενείς στο γιατρό για τη συγκεκριμένη ενόχληση.

Περισσότερα »