Αρχική - ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Κούραση: 3 λόγοι που νιώθουμε συνέχεια κατάκοποι

Υγεία: Δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι το πρωί, νιώθεις να σέρνεσαι όλη μέρα και φτάνεις να ζητάς το πάπλωμά σου μόλις το ρολόι δείξει 10.00 μμ. Όχι, δεν είσαι η μόνη, καθώς το συγκεκριμένο αίσθημα μόνιμης κόπωσης είναι πιο συχνό φαινόμενο απ’ όσο νομίζεις.

Περισσότερα »

Η οικονομική κρίση βλάπτει σοβαρά και την υγεία των δοντιών μας!

Τερηδόνα παρουσιάζουν σε πολύ μεγάλα ποσοστά παιδιά και έφηβοι στη χώρα μας, ενώ μεσήλικες και ηλικιωμένοι δεν μπορούν να καλύψουν τις προσθετικές ανάγκες των δοντιών τους, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

Περισσότερα »

ΕΟΠΥΥ- Γιατροί πρωτοβάθμιας: Δείτε το νομοσχέδιο για τις συμβάσεις

ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΙ: Ριζικές αλλαγές στον τρόπο εργασίας των ιδιωτών γιατρών του ΕΟΠΥΥ (eopyy.gov.gr) με το δημόσιο σύστημα φέρνει το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Περισσότερα »

Σχιζοφρένεια: Τα προειδοποιητικά σημάδια

Σχιζοφρένεια: Ορισμένες «παρατυπίες» στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι παρούσες πολύ προτού ένα άτομο αναπτύξει συμπτώματα σχιζοφρένειας, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Psychiatry.

Περισσότερα »

Καρκίνος δέρματος: Οι 4 καρκίνοι

Όλες οι μορφές καρκίνου του δέρματος είναι ανησυχητικές, δεν είναι όμως όλες εξίσου επικίνδυνες. Η δερματική αλλοίωση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, από την πλάτη και τα πόδια, έως τη μύτη και τα γεννητικά όργανα.

Περισσότερα »

Πόνος στο στήθος: Παθήσεις και κίνδυνοι

Σε άμεση έκκληση για ιατρική βοήθεια πρέπει να προβαίνουν όσοι βιώνουν, τουλάχιστον για πέντε λεπτά, πόνο, πίεση ή δυσφορία στο κέντρο του στήθους ή στα χέρια, στην πλάτη, στο σαγόνι, στον λαιμό ακόμα και στο στομάχι, ιδιαίτερα όταν τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από δύσπνοια, κρύο ιδρώτα, ναυτία, ή ζαλάδα και αίσθημα κόπωσης, καθώς υπάρχει πιθανότητα να υφίστανται καρδιακή προσβολή ή ...

Περισσότερα »

Οσφυϊκή δισκοκήλη: Συμπτώματα και θεραπεία

Οσφυϊκή δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) – Η οσφυϊκή δισκοκήλη (κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) είναι μια σχετικά συχνή πάθηση της σπονδυλικής στήλης στην περιοχή της μέσης. Ο μεσοσπονδύλιος δίσκος είναι ένα ελαστικό «μαξιλαράκι» ανάμεσα σε δύο σπονδύλους και ο ρόλος του είναι να απορροφά τους κραδασμούς και να διευκολύνει τις κινήσεις. Με την πάροδο του χρόνου ο δίσκος φθείρεται και τελικά σε ...

Περισσότερα »