Αρχική - ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Κρασί: Πως βοηθά στο κρυολόγημα

Κρυολόγημα Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι η κατανάλωση με μέτρο κόκκινου κρασιού είναι ευεργετική έναντι των καρδιακών παθήσεων. Τώρα μια ακόμα μελέτη, έρχεται να προστεθεί λέγοντας ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του κόκκινου κρασιού δε σταματούν εδώ, καθώς η κατανάλωσή του, με μέτρο πάντα, συμβάλλει στην καταπολέμηση του κρυολογήματος.

Περισσότερα »

Γρίπη: Σαρώνει την Ελλάδα – Τι συστήνουν οι ειδικοί

Γρίπη  Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά γενικότερα στην Νότια Ευρώπη, με τα σοβαρά κρούσματα να καταγράφουν άνοδο και τα συστήματα υγείας να δέχονται «πίεση». Ο υπότυπος που επικρατεί φέτος είναι ο Α (Η3Ν2), που προσβάλει κυρίως άτομα άνω στων 65 ετών.

Περισσότερα »

Σοβαρότατες ελλείψεις αίματος για εκατοντάδες ασθενείς με μεσογειακή αναιμία

Μεσογειακή αναιμία  Αντιμέτωποι με ελλείψεις αίματος βρίσκονται οι περίπου 700 ασθενείς-μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ) οι οποίοι, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο ζήτημα τον Σεπτέμβριο του 2016.

Περισσότερα »

Πονόλαιμος: Τρεις λύσεις για άμεση ανακούφιση

Πονόλαιμος: Πως να ανακουφιστείτε με απλούς τρόπους Ο πονόλαιμος είναι ίσως το πρώτο και το πιο χαρακτηριστικό σημάδι κρυολογήματος ενώ μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης των φωνητικών χορδών.

Περισσότερα »

Τρεις συνήθειες που μας παχαίνουν

Παχυσαρκία: Τα λάθη που πρέπει να προσέξουμε Η απώλεια των κιλών αποτελεί ένα «στοίχημα» για πολλούς, ιδιαίτερα την περίοδο μετά τις γιορτές αλλά συχνά κάνουμε λάθη που εμποδίζουν να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Περισσότερα »