Αρχική - ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Γονιμότητα: Οι ασυνήθιστοι παράγοντες που την επηρεάζουν

ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ Την περασμένη εβδομάδα επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ ανακοίνωσαν ότι οι γυναίκες που εργάζονται νύχτα ή σε κυλιόμενες βάρδιες έχουν αυξημένη πιθανότητα να εκδηλώσουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Περισσότερα »

Ωχρά κηλίδα: Νέες θεραπείες για ασθενείς

Μάτια Την ανάγκη τακτικής παρακολούθησης των ασθενών με εκφύλιση της ωχράς κηλίδος τονίζει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» (kathimerini.gr) ο καθηγητής Οφθαλμολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, Νιλ Μπρέσλερ.

Περισσότερα »

Αντιβιωτικά μπορούν να θεραπεύσουν την οξεία σκωληκοειδίτιδα στα παιδιά

Θέματα υγείας Βρετανοκαναδική επιστημονική μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι τα αντιβιοτικά αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία της οξείας χωρίς επιπλοκές σκωληκοειδίτιδας στα παιδιά, καθιστώντας έτσι σε πολλές περιπτώσεις περιττή τη χειρουργική αφαίρεσή της.

Περισσότερα »

Βιταμίνη D: Πως θωρακίζει τον οργανισμός από κρυολόγημα, γρίπη και πνευμονία

Υγεία Τα συμπληρώματα βιταμίνης D προστατεύουν τους ανθρώπους από την πνευμονία, τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη διεθνή επιστημονική έρευνα. Μάλιστα, οι επιστήμονες προτείνουν την προσθήκη της βιταμίνης D στις τροφές για να σωθούν ζωές.

Περισσότερα »

Παιδικός καρκίνος: Δείτε τα συμπτώματα

Υγεία Το πρόσφατο άρθρο της παιδιάτρου ογκολόγου – αιματολόγου και Διευθύντριας Ογκολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», κ. Ελένης Βασιλάτου-Κοσμίδη για τον παιδικό καρκίνο έγινε viral σε λίγα μόλις λεπτά.

Περισσότερα »

Στεφανιαία νόσος: Το stress echo σώζει ζωές

Στεφανιαία νόσος Αποτελεσματικότερη διεύρυνση των παραμέτρων που χρησιμοποιούνται συνήθως για να αποκλειστεί ή επιβεβαιωθεί η ισχαιμία και η στεφανιαία νόσος, αλλά και άλλες καρδιακές παθήσεις, προσφέρει η διενέργεια stress echo, μιας επαναστατικής και ιδιαίτερα αξιόπιστης εξέτασης.

Περισσότερα »