Πατατοσαλάτα με αυγό και πρασοσέλινο




για 2-4 άτομα.

2 μεσαίου μεγέθους
1 βρασμένο κομμένο σε ροδέλες
1 κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 πράσο
1 ξινόμηλο
300 γραμμάρια μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας κάρι
1 κουταλιά της σούπας κολίανδρος σε κόκκους
½ σελινόριζα καθαρισμένη, βρασμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη καλά ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη

Διαβάστε επίσης:   Τυροκροκέτες με μπρόκολο

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό, να βράσουν για 20 λεπτά.
Ταυτόχρονα βράζετε το αυγό σε άλλο σκεύος για 10 λεπτά το πολύ σε δυνατή φωτιά.
Μόλις βράσουν οι πατάτες, τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις κόβετε σε μικρούς κύβους.
Κρατάτε από το πράσο το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος και το κόβετε σε ροδέλες.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια από το ξινόμηλο και όπως είναι με τη φλούδα το κόβετε σε μικρούς κύβους.
Βάζετε τους κύβους αυτούς σε ένα μπολ με νερό και χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βάζετε ένα μέτριο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει καλά, το κατεβάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε κόκκους και ανακινείτε το τηγάνι από το χερούλι.
Αυτή η διαδικασία γίνεται για να καβουρδιστούν οι κόκκοι και να βγάλουν το άρωμά τους.
Στη συνέχεια, αδειάζετε τους κόκκους στο γουδί και τους κοπανάτε για να γίνουν σκόνη.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε 100 ml νερό να βράσει.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνετε μέσα το σέλερι και το πράσο και τα ζεματάτε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν.
Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, μεταφέρετε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί.
Στο ίδιο ταψί μεταφέρετε τις πατάτες και τη σελινόρζα. Αφήνετε τα υλικά να κρυώσουν.
Στη διάρκεια του χρόνου αυτού σε ένα μπολ, βάζετε τη μαγιονέζα, το κάρι και τον κολίανδρο και ανακατεύετε.
Αλατοπιπερώνετε τις πατάτες με τα λαχανικά που έχουν κρυώσει και τα ρίχνετε στο μπολ με τη μαγιονέζα.
Προσθέτετε τους κύβους ξινόμηλου, ανακατεύετε και γαρνίρετε με τις ροδέλες αυγού από πάνω.


Ελάτε στην παρέα μας!