Ριζότο με πέστο ρίγανης

Loading...


για 2-4 άτομα.

200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
1 φλιτζάνι φρέσκια
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Διαβάστε επίσης:   Γεμιστό κοτόπουλο με ζαμπόν και τυριά

Όπως αναφέρει το sidagi.gr βάζετε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα φιστίκια Αιγίνης, αλάτι, πιπέρι και γυρνάτε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
Προσθέτετε το λάδι και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. Προσθέτετε τη φέτα και δουλεύετε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Βράζετε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζετε. Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το κολοκυθάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει για το σερβίρισμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το πέστο και ανακατεύετε απαλά.

  

loading...