ΟΓΑ: Παραμένουν απλήρωτοι οι ανταποκριτές του και απέχουν

Loading...


: Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι στους δήμους, ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, παρά τις υποσχέσεις του έδωσε ο Διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (efka.gov.gr) κ. Αθανάσιος Μπακαλέξης.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που είχε με συνδικαλιστές, ο διοικητής του ΕΦΚΑ και αφορούσε τους Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. (oga.gr) είχε δεσμευτεί ότι στις αρχές Απριλίου 2017 «η πληρωμή του διμήνου Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017 θα γίνει τον Μάιο του 2017», ενώ παράλληλα είχε τονίσει ότι, «για τους επόμενους μήνες, μέχρι την έκδοση του Οργανογράμματος του Ε.Φ.Κ.Α., οι πληρωμές θα είναι συνεχείς χωρίς κανένα πρόβλημα».

Ωστόσο μέχρι και σήμερα, γράφει το aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι στους Δήμους, Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. δεν έχουν λάβει ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα του 2017. «Το μόνο που παραμένει, είναι η αδιαφορία και η απαξίωση του Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. απέναντι στους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημειώνουν οι συνδικαλιστές και τονίζουν:

“Καλούμε για ακόμη μια φορά τον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. κ. Αθανάσιο Μπακαλέξη να βάλει άμεσα ένα τέλος στην κοροϊδία και τον εμπαιγμό που επιδεικνύει στο πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων και να σταματήσει να παίζει με την ανοχή τους.

Διαβάστε επίσης:   ΟΓΑ- Πλασματικός χρόνος ασφάλισης- Δείτε τι θα πληρώσει ο ασφαλισμένος

Επισημαίνουμε ότι, η Απεργία-Αποχή από τα καθήκοντα του Ανταποκριτή του Ο.Γ.Α. που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ μέχρι και την εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι ο μόνος τρόπος να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι που αντιμετωπίζουν πλέον την «απληρωσιά» ως φαινόμενο ρουτίνας”.

Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ «καλούν τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. να συνεχίσουν να συμμετέχουν μαζικά στην ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ που έχει προκηρύξει έως την καταβολή του συνόλου των οφειλομένων αποδοχών τους».

  

loading...