Και επισήμως Έλληνας πολιτογραφήκε ο Κάρλος Ζέκα, με τον παίκτη του να αποκτά άμεσα το δικαίωμα να αγωνιστεί στην .

Πλέον απομένει μόνο το τυπικό σκέλος μέσω της ορκωμοσίας, κάτι που αναμένεται να συμβεί άμεσα, με τον ποδοσφαιριστή να τίθεται στη διάθεση του για τους .

Η επίσημη ανακοίνωση της ‘ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

»Και με τη… βούλα της ελληνικής κυβέρνησης ο Ζέκα από σήμερα πολιτογραφήθηκε Έλληνας! Απομένει η ορκωμοσία προκειμένου να ολοκληρωθεί και το τυπικό σκέλος έτσι ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης:   Παναθηναϊκός: Ψάχνει… συμπαίκτη ο Αλαφούζος

Λίγο μετά την πληροφόρηση για την πολιτογράφησή του, ο Κάρλος Ζέκα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του »τριφυλλιού» ότι «Νιώθω πολύ περήφανος και πολύ χαρούμενος που πήρα την ελληνική υπηκοότητα. Είναι κάτι που το ήθελα καιρό. Όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα όλοι με υποδέχθηκαν με θέρμη και με αποδέχθηκαν. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ.

Χρειάζεται να ορκιστώ για ολοκληρωθεί η διαδικασία και εφόσον γίνει αυτό θα μπορέσω να παίξω στην Εθνική Ελλάδας. Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα αφού με το ελληνικό διαβατήριο πλέον θα έχω δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Επιπλέον ήταν όνειρό μου να βοηθήσω την Ελλάδα με τον τρόπο μου, όπως με βοήθησαν οι Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια».