ΝΒΑ: Οι αριθμοί του τελικού

Loading...


NBA FINALS: Η κατάρρευση των Cavaliers στα τελευταία λεπτά, τα ρεκόρ του Kevin Durant και οι αριθμοί που ξεχώρισαν από τον τρίτο τελικό.

Οι Cavaliers βρέθηκαν μία ανάσα από το 1-2. Μερικές άμυνες συγκεκριμένα. Ή μερικές καλύτερες επιθέσεις. Όπως και να ‘χει, οι Cavs είχαν τα κλειδιά του αγώνα στα χέρια τους, τον έλεγχαν απόλυτα μέχρι το τελευταίο λεπτό, σημειώνει το sport24.gr. Ήταν μέχρι να αναλάβει δράση ο Kevin Durant στο πιο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και να οδηγήσει τους Warriors στην ανατροπή και στο 3-0. Ένα σκορ που όπως έχει δείξει και η Ιστορία, είναι καταδικαστικό.

Το NBA Greece συγκέντρωσε μερικούς ενδιαφέροντες αριθμούς γύρω από τον τρίτο αγώνα μεταξύ των Warriors και των Cavaliers, καθώς και για την ιστορία των Τελικών και την παράδοση…

189
Τόσα ήταν τα δευτερόλεπτα που έμειναν χωρίς πόντο στο τέλος του αγώνα οι Cavaliers. Ή αν προτιμάτε 3’09».

126
Τόσες είναι οι περιπτώσεις που μία ομάδα βρέθηκε πίσω σε μία σειρά Playoffs με 0-3. Καμία δεν κέρδισε τη σειρά. Μία από αυτές τις ομάδες ήταν και οι Cavaliers του LeBron James το 2007, όταν είχαν “σκουπιστεί” με 4-0 από τους Spurs στους Τελικούς.

77
Οι (77) πόντοι που πέτυχαν μαζί ο LeBron James και ο Kyrie Irving είναι οι περισσότεροι που έχουν βάλει ποτέ δύο συμπαίκτες σε Τελικούς χωρίς να κερδίσουν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το ρεκόρ πόντων για συμπαίκτες σε έναν τελικό ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι οι 87 που είχαν μαζί οι Elgin Baylor και Jerry West το 1962. Το δίδυμο των Lakers κατείχε μέχρι πρότινος και το ρεκόρ πόντων σε ήττα (76).

61,9%
Αυτό είναι το ποσοστό ευστοχίας που έχει ο Kevin Durant με προσωπικό αντίπαλο τον LeBron James στη σειρά. Για την ακρίβεια ο “K.D.” έχει 13/21 σουτ, όποτε τον έχει μαρκάρει ο “Βασιλιάς”.

25
Ο Kevin Durant έγινε ο τρίτος παίκτης που πέτυχε πάνω από 25 πόντους στους πρώτους οκτώ τελικούς που έπαιξε στην καριέρα του. Οι άλλοι δύο που έκαναν κάτι ανάλογο ήταν ο Michael Jordan και ο Shaquille O’Neal.

Διαβάστε επίσης:   NBA: Σάρωσαν οι Γουόριορς και στο δεύτερο τελικό

20
Τόσα ήταν τα μαρκαρισμένα σουτ που έκαναν οι Cavaliers στην τέταρτη περίοδο του τρίτου τελικού. Εβαλαν μόνο τα τρία εξ αυτών. Οι James, Irving είχαν 1/10 σε σουτ υπό πίεση, ενώ στα πρώτα τρία δωδεκάλεπτα είχαν 22/36.

15
Οι 15 συνεχόμενες νίκες που μετρούν οι Warriors αποτελούν νέο ρεκόρ για τα Playoffs σε οποιοδήποτε επαγγελματικό άθλημα των ΗΠΑ. Μέχρι σήμερα μοιράζονταν το ρεκόρ (14-0) με τους Pittsburgh Penguins (1992, 1993).

11
Τόσους πόντους έχει σημειώσει συνολικά ο LeBron James στις τελευταίες περιόδους των τριών πρώτων Τελικών. Ο James έχει 4/11 σουτ συνολικά. Ο Kevin Durant, από την άλλη, έχει 31 πόντους με 10/15 σουτ το ίδιο χρονικό διάστημα.

8
Το Cleveland έχασε τις τελευταίες 8 επιθέσεις που επιχείρησε στον τρίτο τελικό. Το Golden State, από την άλλη, τελείωσε το παιχνίδι με 3/3 σουτ και 4/4 βολές στα τελευταία 2’45», όταν έκανε δηλαδή το σερί 11-0 που το οδήγησε στη νίκη.

 

 

 

  

loading...