Οι Τούρκοι ξεσάλωσαν: «Βάφτισαν» την Κύπρο «Νότια Κύπρο» και τα Σκόπια «Μακεδονία»

Loading...


Τουρκική πρόκληση στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη κατήγγειλε ο ΣΕΓΑΣ.

Σύμφωνα με την καταγγελία στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το Σάββατο οι Τούρκοι διοργανωτές έγραψαν την Κύπρο ως «Νότια Κύπρο» και τη FYROM ως «Μακεδονία».

Η καταγγελία από τον ΣΕΓΑΣ υποβλήθηκε στον Βούλγαρο πρόεδρο της Βαλκανικής Ένωσης, ο οποίος « δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων- σωστών αποτελεσμάτων».

Η ελληνική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα στείλει έγγραφο και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με την οποία «θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία».

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ έχει ως εξής:

«Τα μέλη της ελληνικής αποστολής διαπίστωσαν με το τέλος των αγώνων και όταν παρέλαβαν τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, πως η FYROM αναγραφόταν σε αυτά ως Μακεδονία και η Κύπρος ως Νότια Κύπρος. Αμέσως ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής Παναγιώτης Δημάκος διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο της Βαλκανικής Ενωσης, Ντόμπρι Καραμαρίνοφ και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του ζητήματος. Ο Βούλγαρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να λύσει το θέμα και να προχωρήσει στην έκδοση νέων- σωστών αποτελεσμάτων. Ο ΣΕΓΑΣ το πρωί της Τρίτης θα αποστείλει εγγράφο στην ABAF, με κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, στο οποίο θα ζητάει εξηγήσεις για το περιστατικό και θα απαιτεί την επιβολή κυρώσεων στην τουρκική ομοσπονδία. Η μελλοντική στάση της χώρας μας σε σχέση με την τουρκική ομοσπονδία θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ».

  

loading...