Καρκίνος: Ο συνδυασμός τροφών που προστατεύει

Loading...


Ο συνδυασμός δυο συστατικών που περιέχονται στις , της σουλφοραφάνης και του σελήνιου, έχει προστατευτική δράση έναντι του .

Η σουλφοραφάνη είναι ένα φυτικό συστατικό το οποίο έχει αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος ενάντια στον καρκίνο και βρίσκεται σε περίσσεια στο μπρόκολο, το λάχανο και σε πολλά άλλα είδη λαχανικών.

Το σελήνιο, όπως μεταδίδει το onmed.gr, υπάρχει κυρίως στα , τους ξηρούς καρπούς, το ψάρι, τα αβγά, τους καρπούς του ηλίανθου και τα μανιτάρια.

Η ανεπάρκεια της εν λόγω ουσίας στον οργανισμό έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση πολλών μορφών καρκίνου, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου του προστάτη.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Έρευνας Τροφίμων (IFR) της Βρετανίας, επισημαίνουν ότι ένα γεύμα που περιλαμβάνει κοτόπουλο αλλά και σαλάτα ελαττώνει της πιθανότητες εκδήλωσης του , ιδίως αν ο συνδυασμός αυτός αποτελεί καθημερινή συνήθεια.

Διαβάστε επίσης:   Γυναίκα και καρκίνος: 5 προειδοποιητικά σημάδια που αγνοούμε

Στο πλαίσιο της έρευνας, την οποία εκπόνησαν ερευνητές του IFR, αποκαλύφθηκε ότι οι δυο παραπάνω ουσίες είχαν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα όταν χρησιμοποιήθηκαν συνδυαστικά για την αποτροπή του σχηματισμού και ανάπτυξης κακοηθών όγκων, καθώς και για την εξάπλωση των κυττάρων τους.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στο διαιτολόγιο και ότι η συνεχής κατανάλωση με πολλά λιπαρά και η αποφυγή των λαχανικών προδιαθέτει για πλήθος ασθένειες.

  

loading...