Αμερικανός καρδινάλιος κατηγορεί τις γυναίκες πως «γυναικοποίησαν» την Καθολική Εκκλησία

Loading...


Πέρυσι, ο Πάπας Φραγκίσκος υποβίβασε τον Αμερικανό Καρδινάλιο Raymond Leo Burke  απομακρύνοντάς τον από τη θέση που κατείχε ως επικεφαλής της Αποστολικής Signatura (ανώτατο δικαστήριο του Βατικανού) και δίνοντάς του μια απλή θέση στους Ιππότες της Μάλτας. Αυτό ήταν μεγάλη υπόθεση για τον ούτως ή άλλως αντιδραστικό Burke

 

Αλλά, ο Burke δεν έχει καμία πρόθεση να αποσυρθεί από το δημόσιο βίο. Έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία για την εξάλειψη αυτού που πιστεύει ότι αποτελεί μια «τοξική θηλυκότητα που κατατρώει την ανδροπρεπή Καθολική Εκκλησία».

Η Θεωρία του Burke δημοσιεύθηκε σε μια συνέντευξη σε μια ιστοσελίδα που ονομάζεται New Emangelization και βάσει αυτής οι γυναίκες έχουν παρουσία σε όλους τους χώρους της Καθολικής Εκκλησίας κι αυτό ωθεί τους άνδρες έξω από την εκκλησία. 

«Εκτός από τον ιερέα, το ιερό είναι πλέον  γεμάτο από γυναίκες,» αναφέρει ο Burke.

«Οι δραστηριότητες στην ενορία ακόμη και στη λειτουργία έχουν επηρεαστεί από τις γυναίκεςμε αποτέλεσμα οι άνδρες να μη θέλουν να συμμετάσχουν. Οι άνδρες συχνά διστάζουν να δραστηριοποιηθούν στην Εκκλησία. Το γυναικοποιημένο περιβάλλον και η έλλειψη προσπάθειας της Εκκλησίας να συμμετάσχουν άνδρες έχει οδηγήσει πολλούς άνδρες στην αποχώρηση» επισήμανε….
 

  

loading...