Αμβούργο: Έκαψαν εφημερίδα που αναδημοσίευσε σκίτσα της Charlie Hebdo

Loading...


Την ώρα που ο τρόμος νέων ισλαμιστικών επιθέσεων στην Ευρώπη ενισχύεται από δημοσιεύματα και πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και άλλων χωρών, εφημερίδα του Αμβούργου, που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, αποτέλεσε την Κυριακή στόχο επίθεσης με εμπρηστικό μηχανισμό.

Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. «Αρχικά ερρίφθησαν πέτρες και στη συνέχεια ένας εμπρηστικός μηχανισμός μέσα σε ένα παράθυρο» της Hamburger Morgenpost, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Δύο αίθουσες υπέστησαν ζημιές και η φωτιά κατασβέστηκε γρήγορα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όλα αυτά, τη μέρα που η, επίσης γερμανική, Bild, γράφει πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία θα μπορούσαν να είναι η αρχή ενός κύματος επιθέσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση των επικοινωνιών της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, εντός των υπηρεσιών πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) έχει υποκλέψει συνομιλίες, στις οποίες οι ηγέτες του ISIS ουσιαστικά «ανακοίνωσαν» ένα νέο κύμα επιθέσεων.

Σε αυτές τις υποκλαπείσες συνομιλίες, το Παρίσι μνημονεύεται ως το… σύνθημα για μια σειρά επιθέσεων και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρώμης, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Bild, δεν υπάρχει πάντως αναφορά σε συγκεκριμένο σχέδιο επιθέσεων.

Σύμφωνα επίσης με τη γερμανική εφημερίδα, τα αδέλφια Σαΐντ και Σερίφ Κουασί, που ήταν οι δράστες τη σφαγής στη γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo, όπου βρήκαν το θάνατο 12 άνθρωποι, πριν τις επιθέσεις είχαν επαφές στην Ολλανδία.

Συνολικά στη Γαλλία μεταξύ της Τετάρτης και της Παρασκευής, από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών, σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

  

loading...