Ανεπιθύμητος ο Ερντογάν στην Γερμανία

Loading...


«Κύριε , δεν είστε ευπρόσδεκτος στη », διαμηνύει υψηλόβαθμος σύμμαχος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, υπογραμμίζοντας πως ο «Σουλτάνος του Βοσπόρου» υπερέβη τα εσκαμμένα όταν συνέκρινε τη γερμανική κυβέρνηση με τους Ναζί.

«Ο κύριος Ερντογάν και η κυβέρνησή του δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», τόνισε ο Φόλκερ Μπουφιέρ, επικεφαλής του κρατιδίου της Έσης και αντιπρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και άλλο πρωτοκλασάτο στέλεχος του CDU και επικεφαλής του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τον γερμανικό Τύπο, ο Ερντογάν σχεδίαζε να επισκεφτεί την πατρίδα της Μέρκελ τον Μάρτιο, για να μιλήσει στους που βρίσκονται στη χώρα, ενόψει του δημοψηφίσματος του Απριλίου στην Τουρκία. Για τον Μπουφιέρ, ενδεχόμενη επίσκεψή του θα δημιουργούσε προβλήματα ασφάλειας.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία - Ελλάδα- Γερμανία-Αλβανία: Δημοσιεύμα σοκ στην Τουρκία!

Από την πλευρά της, η γερμανική του Βερολίνου επισημαίνει πως δεν έχει λάβει επίσημο αίτημα επίσκεψης από τον Τούρκο πρόεδρο.

Την ίδια ώρα, ο Ράινερ Χάσελχοφ, μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και επικεφαλής του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ κάλεσε επίσης το να εμποδίσει τέτοιες επισκέψεις.

«Οποιοδήποτε μέλος κυβέρνησης που θέλει να συζητήσει μαζί μας είναι ευπρόσδεκτος ως φιλοξενούμενος και θα τον υποδεχτούμε σύμφωνα με το διπλωματικό πρωτόκολλο που αρμόζει, αλλά αυτό δεν συμπεριλαμβάνει εκστρατείες και ειδικά από ανθρώπους που μας δυσφημούν ως έθνος», υποστηρίζει σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Κράτα το

  

loading...