Είχε συλληφθεί και δεύτερη φορά ο Ελ Μπακράουι στην Τουρκία

Loading...


Μετά από τη χθεσινή αποκάλυψη του Ερντογάν ότι ένας από τους βομβιστές των Βρυξελλών, ο Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι, είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στην Τουρκία και είχε απελαθεί στο Βέλγιο, νέες πληροφορίες έρχονται στο φως που κάνουν λόγο για δεύτερη σύλληψη του επικίνδυνου τρομοκράτη στη γειτονική μας χώρα και μάλιστα μόλις δύο μήνες μετά την πρώτη, δηλαδή τον περασμένο Αύγουστο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο έναν Τούρκο αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται, ο Ιμπραήμ ελ-Μπακράουι που τινάχτηκε στον αέρα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σκορπίζοντας τον θάνατο, είχε απελαθεί και δεύτερη φορά από την Τουρκία πέρυσι.

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, ο Μπακράουι απελάθη λόγω υποψιών από τις τουρκικές αρχές ότι ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και όχι επειδή είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα στη γειτονική μας χώρα.

Εχθές ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι ο τρομοκράτης είχε συλληφθεί στην Τουρκία και απελάθηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Βέλγιο και πρόσθεσε πως η χώρα αγνόησε τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας ότι ο άνδρας που απελάθηκε ήταν μαχητής του ΙΚ.

«Οι τουρκικές αρχές είχαν προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους συναδέλφους ότι επρόκειτο για μαχητή του ΙΚ», εξήγησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η τουρκική αστυνομία μάλιστα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του Μπακράουι από την πρώτη σύλληψή του τον περασμένο Ιούλιο.

  

loading...