Ερντογάν: Το κίνημα του Γκιουλέν χειρότερη απειλή από το PKK για τη χώρα!

Loading...


Κατά την διάρκεια του ταξιδιού που πραγματοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε χώρες της Νοτίου Αμερικής μίλησε στους δημοσιογράφους, ανάμεσα σε άλλα και για το κίνημα του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, το οποίο χαρακτήρισε «σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι το κίνημα του Γκιουλέν, που στο παρελθόν υπήρξε ο πνευματικός καθοδηγητής του Τούρκου προέδρου, είναι τόσο επικίνδυνο για την Τουρκία, που αποτελεί σοβαρότερη απειλή ακόμα και από τους Κούρδους αντάρτες του PKK.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι Τούρκοι βουλευτές έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν την προπαγάνδα που διεξάγει το κίνημα του Γκιουλέν στις ΗΠΑ και ανέφερε το παράδειγμα της επιστολής που απέστειλαν 88 μέλη του Κογκρέσου στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στην οποία υποστηρίζουν ότι τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία τελούν υπό πίεση.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah, στις 9 Φεβρουαρίου, αναφέρει ότι τα 43 από τα 88 μέλη του Κογκρέσου που υπογράφουν την επιστολή έχουν λάβει δωρεές για την προεκλογική τους εκστρατεία από το κίνημα του Γκιουλέν και έχουν ταξιδέψει με έξοδα του κινήματος δωρεάν στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν συμπλήρωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει πληροφορίες πως το κίνημα έχει στόχο να στρατολογήσει Αμερικανούς πολιτικούς που θα εργαστούν για να πλήξουν τις σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν ζει μόνιμα στις ΗΠΑ από το 1999 και από υποστηρικτής του Ερντογάν έγινε ο σημαντικότερος εχθρός του, όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας το οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο της γειτονικής χώρας, στο οποίο εμπλεκόμενα ήταν και μέλη του στενού περιβάλλοντος του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε στους δημοσιογράφους ότι στόχος του Γκιουλέν είναι να ανατρέψει την κυβέρνηση και ότι στο μέλλον δεν θα εκπλαγεί, αν εκδοθούν βιβλία και γυριστούν ντοκιμαντέρ που θα αποκαλύπτουν τις εγκληματικές πρακτικές που χρησιμοποιεί το κίνημα του Γκιουλέν.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλοντας να αφανίσει το «παράλληλο κράτος» του Γκιουλέν στη χώρα του έκανε μαζικές διώξεις οπαδών του κινήματος που στελέχωναν την Δικαιοσύνη και την Αστυνομία.

  

loading...