Η Γαλλία ανακοίνωσε πως απέτρεψε νέο τρομοκρατικό χτύπημα – Συλλήψεις και στο Βέλγιο τη νύχτα

Loading...


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας «απέτρεψαν μια νέα επίθεση στην Γαλλία που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ μετά από τη σύλληψη χθες το πρωί ενός Γάλλου ύποπτου.

 «Το άτομο που ανακρίνεται, Γάλλος υπήκοος, είναι ύποπτο για συμμετοχή σε ανώτατο κλιμάκιο στο σχέδιο αυτό. Ήταν μέλος ενός δικτύου τρομοκρατίας το οποίο σχεδίαζε επίθεση στη Γαλλία», είπε ο Καζνέβ σε τηλεοπτικές δηλώσεις του από το γραφείο του. Μετά τη σύλληψη από την αντιτρομοκρατική της Γαλλίας (DGSI), η υπηρεσία πραγματοποίησε έφοδο χθες βράδυ σε κτίριο στο προάστιο Άρζαντοιλ, βόρεια του Παρισιού, τόνισε. «Στο στάδιο αυτό, δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που συνδέουν αυτό το σχέδιο με τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Την ίδια ώρα και η αστυνομία του Βελγίου κρατεί έξι άτομα από χθες σε σχέση με τις συνεχιζόμενες έρευνές της για τις βομβιστικές ενέργειες στις Βρυξέλλες την Τρίτη, είπε το γραφείο των ομοσπονδιακών εισαγγελέων σε γραπτή δήλωση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών ερευνών στα προάστια των Βρυξελλών Σάρμπεκ στο βορρά και Τζέτα στα δυτικά, καθώς και στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου. Η απόφαση για την απαγγελία κατηγοριών για τους ύποπτους θα ληφθεί σήμερα ενώ δεν υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες. 

  

loading...