Ιωάννης Κασουλίδης: Η Κύπρος δεν ήθελε ποτέ κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Loading...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει την προσέγγισή της για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, για τις οποίες η Κύπρος ήταν πάντα αποφασιστικά αντίθετη, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Kύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Η Κύπρος ήταν πάντα πολύ προσεκτική και απρόθυμη στην χρήση κυρώσεων. Δεν ήμασταν ποτέ ευτυχείς με αυτή την πολιτική και το λέγαμε πως είναι λάθος. Ισως πληρώνουμε τώρα το τίμημα αφού η Ουκρανία απειλεί να ακυρώσει τη συμφωνία διπλής φορολογίας που έχουμε μαζί της», είπε ο κ. Κασουλίδης.

«Οι κυρώσεις δεν βλάπτουν μόνο τη Ρωσία, κάνουν παντού κακό. Αυτή ήταν πάντα η θέση μας», συνέχισε ο κ. Κασουλίδης.

Ανέφερε ότι μετά από την κυπριακή συμβολή στην συγκράτηση των κυρώσεων επιτυχανόταν πάντα μια συναίνεση στην ΕΕ, τονίζοντας πως «μετά από δική μας επιμονή οι θυγατρικές των μεγάλων κρατικών τραπεζών στη Ρωσία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να είχαν αποκλειστεί και έχουν αποκλειστεί».

Μιλώντας για τα σχέδια της Ρωσίας να δημιουργήσει ένα κομβικό σημείο αερίου στα τουρκικο-ελληνικά σύνορα, σημείωσε πως η Λευκωσία δεν βλέπει τις σχέσεις μεταξύ των χωρών ως ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος.

Είπε πως η απόφαση του Προέδρου Πούτιν να εγκαταλείψει το South Stream είναι κατανοητή και πρόσθεσε ότι η πρόθεση να φέρει έναν αγωγό μέσω της Τουρκίας είναι πλήρως σεβαστή.

  

loading...