ΗΠΑ: Κατηγορίες για βιαιπραγία στον επικεφαλής της καμπάνιας του Τραμπ

Loading...


Την κατηγορία της βιαιοπραγίας σε βάρος μίας γυναίκας δημοσιογράφου αντιμετωπίζει ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, σε ένα ακόμα περιστατικό που καταδεικνύει την ένταση που χαρακτηρίζει τον φετινό αγώνα για το Λευκό Οίκο.

Ο Κόρεϊ Λεβαντόφσκι κατηγορείται ότι κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κ. Τραμπ στην Φλόριντα, στις 8 Μαρτίου, άρπαξε και τράβηξε βίαια τη δημοσιογράφο Μισέλ Φίλντς προκαλώντας μώλωπες στο χέρι της, όταν εκείνη προσπάθησε να θέσει ερώτημα στον υποψήφιο.

Ο Λεβαντόφσκι τέθηκε προσωρινά υπό κράτηση στην Φλόριντα για να αφεθεί ελεύθερος λίγες ώρες αργότερα με τη δίκη του να έχει προγραμματιστεί για τις 4 Μαΐου.

Στήριξη από Τραμπ

Ο Τραμπ, φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, υπερασπίστηκε τον διευθυντή της καμπάνιας του, τονίζοντας στο Twitter ότι τα πλάνα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δείχνουν ότι «δεν υπάρχει τίποτα» στο όλο περιστατικό. Αποσαφήνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να τον αποδεσμεύσει από τη θέση του.

«Ο κ. Λεβαντόφσκι είναι απολύτως αθώος για την κατηγορία [της βιαιοπραγίας]», ανακοίνωσε ξεχωριστά το στρατόπεδο του κ. Τραμπ, σημειώνοντας πως ο υποψήφιος είναι απόλυτα σίγουρος ότι ο συνεργάτης του θα αθωωθεί.
εν είναι πάντως η πρώτη φορά που προεκλογική εμφάνιση του κ. Τραμπ σημαδεύεται από βία. Ο κύριος ανθυποψήφιός του για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, και η επικρατέστερη υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έσπευσαν να κατηγορήσουν τον μεγιστάνα ότι έχει δημιουργήσει τοξική ατμόσφαιρα γύρω από την προεκλογική περίοδο.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που προεκλογική εμφάνιση του κ. Τραμπ σημαδεύεται από βία. Ο κύριος ανθυποψήφιός του για το Ρεπουμπλικανικό χρίσμα, γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, και η επικρατέστερη υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον έσπευσαν να κατηγορήσουν τον μεγιστάνα ότι έχει δημιουργήσει τοξική ατμόσφαιρα γύρω από την προεκλογική περίοδο.

  

loading...