Ισραηλινοί εξτρεμιστές έκαψαν κτήριο της Ελληνικής Εκκλησίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εμπρηστική επίθεση κατά της Πατριαρχικής Σχολής της Σιών στα Ιεροσόλυμα σημειώθηκε σήμερα από ισραηλινούς εξτρεμιστές, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

«Τυφλή πράξη φανατισμού και μισαλλοδοξίας» χαρακτήρισε το Υπουργείο Εξωτερικών την εμπρηστική επίθεση σε ανακοίνωσή του.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση κατά κτηρίου, το οποίο ανήκει στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και χρησιμοποιείται για τη διδασκαλία των σπουδαστών την Πατριαρχικής Σχολής της Σιών», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αναφέρεται, επίσης, ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νικόλαου Κοτζιά, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα παρακολουθεί στενά την κατάσταση, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και μετέβη στο σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση, συνοδεύοντας την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

«Εκφράζουμε τη βεβαιότητα ότι οι αρμόδιες ισραηλινές Αρχές θα προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την τιμωρία των δραστών», επισημαίνει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

orthodox

  

loading...