Κούβα: Συνάντηση Ερντογάν – Κάστρο για το τέμενος

Loading...


O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο ένα σχέδιο σχετικά με την οικοδόμηση 2 τεμενών στη νήσο.

Με τη συνοδεία πολλών υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ερντογάν συνεχίζει στην Αβάνα την περιοδεία του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής η οποία ξεκίνησε από την Κολομβία, ενώ μετά την Αβάνα θα έχει επόμενο σταθμό το Μεξικό.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της τουρκικής Διεύθυνσης Τουρκικών Υποθέσεων Μουσταφά Τουτκούν, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών αναμένεται να επικεντρωθούν στα σχέδια της Άγκυρας να οικοδομήσει 2 τεμένη στην Κούβα «με τη συμβολή πολλών μουσουλμανικών χωρών».

Στην Κούβα ουσιαστικά δεν υπάρχουν τεμένη, την ώρα που η μουσουλμανική κοινότητα απαριθμεί περίπου 4.000 πιστούς στον πληθυσμό των 11 εκατομμυρίων Κουβανών.

Σύμφωνα με τον Τουτκούν, που έχει επίσης μεταβεί στην χώρα της Λατινικής Αμερικής ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας, τα σχέδια οικοδόμησης αφορούν την Αβάνα και το Σαντιάγο δε Κούβα (νοτιοανατολικά).

Πρόκειται για την πρώτη περιοδεία ενός Τούρκου προέδρου στη Λατινική Αμερική από το 1995. Η Τουρκία διατηρεί αδιάλειπτες διπλωματικές σχέσεις με την Αβάνα από το 1952.

  

loading...