Κρεμλίνο: «Σκουπίδια» οι φήμες ότι ο Πούτιν είναι αυτιστικός

Loading...


Για «σκουπίδια» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την έρευνα του Πενταγώνου, που κάνει από την Πέμπτη το γύρο του Διαδικτύου και σύμφωνα με την οποία, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν πάσχει από μία αυτιστική διαταραχή, το σύνδρομο «Asperger.»

«Δεν αξίζει καν να σχολιάσουμε το θέμα , πρόκειται για «σκουπίδια»» , τόνισε ο Πεσκόφ στην ιστοσελίδα του ρωσικού πρακτορείου «Gazeta.ru» , εκφράζοντας την δυσφορία του Κρεμλίνου για την έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας. Το ρωσικό πρακτορείο επικαλείται έναν Ρώσο ψυχίατρο, τον Παβέλ Μπεσαστνόβ, σύμφωνα με τον οποίο, μία αυτιστική διαταραχή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να διαγνωστεί από απόσταση.

«’Οταν παρακολουθείς ένα άτομα από απόσταση και όχι στην καθημερινότητά του, βλέπεις μόνο μία πλευρά της συμπεριφοράς του», υποστηρίζει ο Ρώσος επιστήμονας και προσθέτει: «Δεν υπάρχει έμπειρος γιατρός που να κάνει μία διάγνωση παρατηρώντας την συμπεριφορά ενός ατόμου έτσι όπως την καταγράφουν οι τηλεοπτικές κάμερες», δηλώνει ο Μπεσαστνόβ. Aπό την πλευρά του, ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής, Αλεξέι Μακαρκίν, υποστηρίζει πως «η διάγνωση του αμερικανικού Πενταγώνου σύμφωνα με την οποία ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου πάσχει από σύνδρομο Asperger έχει πολιτικά κίνητρα, γι΄αυτό και δεν θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη». Επιπλέον, επισημαίνει ο Μακάρκιν, έρχεται την ώρα που βρίσκονται σε αντιπαράθεση Ρωσία- ΗΠΑ για το ουκρανικό.

Την είδηση μετέδωσαν πρώτα τα αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα απόρρητη έκθεση του Πενταγώνου από το 2008, σύμφωνα με την οποία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν πάσχει από αυτιστική διαταραχή που επηρεάζει όλες του τις αποφάσεις. Τα άτομα με σύνδρομο Asperger αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε επίπεδο επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης συχνά δυσκολεύονται να διαχειριστούν αισθητηριακά ερεθίσματα (ήχους, οσμές) και ορισμένοι εμφανίζουν διάσπαση προσοχής, κινητική αδεξιότητα, ακόμα και μαθησιακές δυσκολίες.

  

loading...