Κτηνωδία στην Ισπανία: Το πιο τραγικό τέλος είχε η αναζήτηση για ένα 8χρονο αγόρι στην Ισπανία, που είχε εξαφανιστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου και η υπόθεσή του είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ολόκληρης της χώρας.

Η σορός του άτυχου Γκάμπριελ Κρουζ (Gabriel Cruz) βρέθηκε χθες Κυριακή στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της συντρόφου του πατέρα του, η οποία και συνελήφθη.

«Η Αστυνομία σταμάτησε τη σύντροφο του πατέρα του Γκάμπριελ καθώς μετέφερε το σώμα του μικρού αγοριού στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του συμμετείχαν περισσότεροι από 4.000 αστυνομικοί και εθελοντές.

Τα ίχνη του 8χρονου Γκάμπριελ είχαν χαθεί στις 27 Φεβρουαρίου στην Αλμερία.

Η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος ήταν καθώς έφευγε από το σπίτι της γιαγιάς του, στο χωριό Las Hortichuelas.

Υποτίθεται πως θα πήγαινε στο σπίτι ενός γείτονα για να παίξουν, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.

Στις 3 Μαρτίου, ο πατέρας του αγοριού και η σύντροφός του Ana Julia Quezada βρήκαν, σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν το παιδί, μία μπλούζα με το DNA του.

Από εκείνη τη στιγμή, η Αστυνομία παρακολουθούσε στενά τη γυναίκα.

Την Παρασκευή διοργανώθηκε μεγάλη πορεία με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, και οι γονείς του Γκάμπριελ εξέφραζαν την ελπίδα πως θα έβρισκαν πια τον γιο τους.

Μια εικόνα με ένα μπλε ψάρι, που συμβόλιζε την αγάπη του 8χρονου για τη θάλασσα, έκανε τον γύρο των social media με το hashtag #TodosSomosGabriel (είμαστε όλοι Γκάμπριελ).

Τα συλλυπητήριά τους στους συντετριμμένους γονείς του παιδιού εξέφρασαν τόσο ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι όσο και ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας.

tribune.gr