Λονδίνο: Ενδείξεις για τρομοκρατία πίσώ από το περιστατικό στο Κοινοβούλιο

Loading...


Άνδρας περίπου 30 ετών ο οποίος ήταν οπλισμένος με μαχαίρι συνελήφθη μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, ανέφερε η αστυνομία της βρετανικής πρωτεύουσας, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποια σχέση με την τρομοκρατία.

«Ο άνδρας είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι», ανέφερε η Σκότλαντ Γιαρντ, διευκρινίζοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

Αν και το επεισόδιο δεν θεωρείται, στο παρόν στάδιο, τρομοκρατική ενέργεια, η αστυνομία διερευνά, ωστόσο, την πιθανότητα να υπήρχε «τρομοκρατικό κίνητρο» που να οδήγησε αυτό τον άνδρα στο Κοινοβούλιο.

«Δεδομένου του τόπου, των περιστάσεων και των πρόσφατων τραγικών γεγονότων, η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας του Λονδίνου θα ερευνήσει αυτό το επεισόδιο», προστίθεται στην ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ, που είχε δηλώσει αρχικά ότι το επεισόδιο δεν είχε σχέση με την τρομοκρατία.

Διαβάστε επίσης:   Απαράδεκτη ενέργεια: Η Σαουδική Αραβία δεν τίμησε τα θύματα του Λονδίνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το κτήριο του Κοινοβουλίου έχουν ενισχυθεί από τις 22 Μαρτίου, γράφει το naftemporiki.gr, όταν ένας άνδρας έριξε το όχημα που οδηγούσε εναντίον του πλήθους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πριν δολοφονήσει μα μαχαίρι αστυνομικό μπροστά στις πύλες του Κοινοβουλίου. Συνολικά, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση αυτή, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

  

loading...