Λονδίνο: Εξι νεκροί, αναφέρει η πρώτη ανακοίνωση

Loading...


Λονδίνο φωτιά: Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί, σύμφωνα με την αστυνομία και πολλοί οι αγνοούμενοι από τη φωτιά σε κτήριο εργατικών κατοικιών 24 ορόφων στο δυτικό Λονδίνο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Ηνωμένου Βασιλείου Σαντίκ Καν, ενώ κάτοικος του κτηρίου καταγγέλλει διαχειριστική αμέλεια ετών στον τομέα της ασφάλειας.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία μετά τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα στον πύργο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρέπει να απαντηθούν ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του κτηρίου.

Κάποιοι κάτοικοι, μεταφέρει το naftemporiki.gr, δήλωσαν ότι τους έγιναν συστάσεις να παραμείνουν μέσα στα διαμερίσματά τους στην περίπτωση φωτιάς, ενώ ο σύλλογος ενοίκων του κτηρίου είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν για τον κίνδυνο να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης:   Grenfell Tower-Λονδίνο: Η φωτιά που είχε προαναγγελθεί!

«Σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν πάρα πολλά πολυώροφα κτήρια κατοικιών και δεν μπορούμε να έχουμε μια κατάσταση στην οποία τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των ανθρώπων διότι δίνονται λανθασμένες συμβουλές ή, αν ισχύουν οι καταγγελίες, επειδή δεν γίνεται η κατάλληλη συντήρηση στα κτήρια», είπε ο κ. Καν.

  

loading...