Μιανμάρ: Η θάλασσα ξεβράζει πτώματα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μιανμάρ: Συντρίμμια και πτώματα από το στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης, ανασύρονται από τη θάλασσα Ανταμάν, ένα 24ωρο περίπου μετά την αεροπορική τραγωδία.

Κάποια από τα τμήματα του μεταγωγικού αεροσκάφους, και ανθρώπινα μέλη έχουν βρεθεί στη θάλασσα, που συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του. Φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters, δείχνουν κόσμο να έχει συγκεντρωθεί στην ακτή και να παρατηρεί τις αγωνιώδεις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.

Άλλοι κάτοικοι, με δάκρυα στα μάτια βλέπουν να ανασύρονται τα πτώματα, σκεπασμένα με ένα σεντόνι.

Συνολικά στο αεροσκάφος επέβαιναν 122 άτομα. Οπως γράφει το cnn.gr, οι 108 ήταν στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους και οι υπόλοιποι 14 ήταν μέλη του πληρώματος.

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδος την Τετάρτη και ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν 20 μίλια δυτικά της πόλης Νταουέι στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, εκτελώντας εσωτερική πτήση. Τα αεροσκάφη Y-8-200F έχουν μέγιστη χωρητικότητα 200 ατόμων.

Διαβάστε επίσης:   Μιανμάρ: Συντριβή αεροσκάφους- Πάνω από 100 νεκρούς

Το συγκεκριμένο είχε αγοραστεί τον Μάρτιο του 2016 και είχε μόλις 809 ώρες πτήσης.

Εκτός από τους επιβάτες, το συγκεκριμένο αεροσκάφος μετέφερε και 2,4 τόνους εφοδίων.

Για την αιτία της τραγωδίας, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο τεχνικής βλάβης, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές. Ωστόσο για να πιστοποιηθεί αυτό το σενάριο οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

  

loading...