Μιανμάρ: Συντριβή αεροσκάφους- Πάνω από 100 νεκρούς

Loading...


Στρατιωτικό αεροσκάφος της Μιανμάρ που μετέφερε 120 άτομα εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων ανέφεραν πως εντοπίστηκαν συντρίμμια στη Θάλασσα Ανταμάν.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την παραλιακή πόλη Μιέικ νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα) και είχε προορισμό τη Γιανγκόν, αλλά η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου 32 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταγουέι.

Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Το αεροσκάφος, ένα Y-8-200F κινεζικής κατασκευής είχε απογειωθεί από την παράκτια πόλη Μιέικ στις 13:06. Χάθηκε από τα ραντάρ 29 λεπτά αργότερα, ενώ πετούσε σε ύψος 18.000 ποδών πάνω από τη Θάλασσα Ανταμάν, γράφει το in.gr.

Αρχικά, αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο Μιέικ είχε δηλώσει ότι το σκάφος μετέφερε 105 άτομα. Στη συνέχεια όμως ο στρατός ανακοίνωσε ότι συνολικά οι επιβάτες ήταν 120 (106 στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους και 14 μέλη του πληρώματος).

Τα αεροσκάφη Y-8-200F έχουν μέγιστη χωρητικότητα 200 ατόμων. Το συγκεκριμένο είχε αγοραστεί τον Μάρτιο του 2016 και είχε μόλις 809 ώρες πτήσης. Εκτός από τους επιβάτες μετέφερε και 2,4 τόνους εφοδίων.

Διαβάστε επίσης:   Πτώση αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας

Πηγή του αεροδρομίου που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι Αρχές δεν έχουν πολλές ελπίδες ότι θα βρεθούν επιζώντες. «Κλίνουμε προς την πιθανότητα τεχνικής βλάβης» σημείωσε, λέγοντας ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Αυτό είναι το τρίτο αεροπορικό δυστύχημα για τις ένοπλες δυνάμεις της Μιανμάρ μέσα σε διάστημα ενός έτους. Τον Ιούνιο του 2016 ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία Μπάγκο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις επιβαίνοντες σ’ αυτό ενώ τον Φεβρουάριο σκοτώθηκαν πέντε στρατιώτες όταν κατέπεσε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος κοντά στη διοικητική πρωτεύουσα, το Ναϊπίνταου.

  

loading...