Μοσούλη: Το ISIS χάνει συνεχώς έδαφος και άνδρες

Loading...


Για να ενισχύσει τις γραμμές των του στην πολιορκημένη , που συνεχώς «αραιώνουν» από τις , ο «χαλίφης» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος () Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι έδωσε «χάρη» σε όλους τους τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης που για κάποιο λόγο συνελήφθησαν και κρατούνται σε μπουντρούμια του ISIS.

Ασφαλείς στρατιωτικές πηγές του ιρακινού , σύμφωνα με ιρακινά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι η «χάρη» ισχύει μόνο για τους κρατούμενους τζιχαντιστές στη Μοσούλη και στην Ταλ Αφάρ, στις δύο πόλεις δηλαδή που πολιορκεί ο ιρακινός στρατός στην επαρχία της Νινευή.

Από τις 17 Οκτωβρίου 2016, που ξεκίνησε η μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης, το Ισλαμικό Κράτος έχει υποστεί σημαντικές απώλειες ενώ του είναι δύσκολο να βρει νεοσύλλεκτους.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τη λειψανδρία, τους τελειώνουν και τα τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης:   Ιράκ: Τρομοκρατικές επιθέσεις από τους τζιχαντιστές

Τα ιρακινά Μέσα μεταδίδουν ότι όλο και περισσότεροι τζιχαντιστές διαμαρτύρονται στην ηγεσία τους στη Μοσούλη ότι τους είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουν να μάχονται υπό αυτές τις συνθήκες.

Η πολιορκία της Μοσούλης προχωρά με αργούς ρυθμούς κι ο βασικός λόγος σύμφωνα με τη Βαγδάτη είναι η προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που είναι εγκλωβισμένοι στην πόλη.

  

loading...