Νέα αποκάλυψη-σοκ: Οι τρομοκράτες των Βρυξελλών είχαν κάτοψη και φωτογραφίες του γραφείου του Βέλγου πρωθυπουργού!

Loading...


Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως μία εβδομάδα μετά την επίθεση στις Βρυξέλλες –τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Βελγίου-, καθώς η «διαθήκη» του καμικάζι Ιμπραΐμ ελ Μπακράουι, ενός από τους δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, δεν ήταν το μοναδικό στοιχείο για τη δράση των τρομοκρατών που βρέθηκε στον υπολογιστή του: 

Στα αρχεία του φορητού υπολογιστή που βρέθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση πεταμένος σε κάδο απορριμάτων βρέθηκε και ένα αρχείο με την κάτοψη και φωτογραφίες από το γραφείο του πρωθυπουργού του Βελγίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τετάρτη κυβερνητικός αξιωματούχος.

Την είδηση δημοσιεύουν πολλές βελγικές εφημερίδες, ανάμεσά τους η L’ Écho και οι φλαμανδικές De Tijd και De Morgen. Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, στο λάπτοπ του Μπακράουι βρέθηκαν πληροφορίες για το πρωθυπουργικό γραφείο που βρίσκεται στη Rue de la Loi, όπου γίνονται οι συναντήσεις των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και Βέλγος αξιωματούχος με γνώση των ερευνών.
Παράλληλα, βρέθηκαν επίσης λεπτομερείς πληροφορίες για την πρωθυπουργική κατοικία, γνωστή και ως Lambermont, η οποία βρίσκεται μόλις λίγα βήματα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες.
Εκεί, μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή ο Σαρλ Μισέλ δέχτηκε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες λίγα 24ωρα μετά το μακελειό.
Η εφημερίδα L’ Écho αναφέρει πως ο Βέλγος πρωθυπουργός ήταν ενήμερος, ενώ οι βελγικές Αρχές ζήτησαν από τις ΗΠΑ βοήθεια για την ανάλυση και αποκρυπτογράφηση των πληροφοριών που εντοπίστηκαν στο λάπτοπ του βομβιστή.

  

loading...