Ο Ασαντ δηλώνει έτοιμος για πρόωρες εκλογές

Loading...


Έτοιμος για διενέργεια πρόωρων προεδρικών εκλογών, αν το θελήσουν οι Σύριοι πολίτες, δηλώνει ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσσαντ, στο ρωσικό πρακτορείο RIA

Ο ίδιος δήλωσε πως η άμεση εκλογή προέδρου από τον λαό, μέσω πανεθνικών εκλογών, και όχι μέσω της Βουλής, είναι καλύτερη.

Χθες, ο Λευκός Οίκος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Συρία, στην οποία θα μετέχει ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σχήμα «μη βιώσιμο».

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ απέρριψε τη συμμετοχή του Σύρου προέδρου σε μια νέα κυβέρνηση, αφού ο νυν επικεφαλής του συριακού κράτους δήλωσε ότι δεν θα είναι δύσκολο να επέλθει μια συμφωνία για το σχηματισμό ενός κυβερνητικού συνασπισμού, που θα περιλαμβάνει πρόσωπα από την αντιπολίτευση, ανεξάρτητους και προσκείμενους στο νυν καθεστώς.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο απέρριψε ως αναληθείς πληροφορίες της εφημερίδας Αλ-Χαγιάτ για συμφωνία μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ σχετικά με το μέλλον του Σύρου προέδρου.

Οπως ανέφερε η εφημερίδα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είχε πει σε διάφορες αραβικές χώρες ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία, η οποία περιελάμβανε και την αποχώρηση του προέδρου σε κάποια άλλη χώρα σε χρόνο που όμως δεν προσδιοριζόταν.

  

loading...