Ο Σόιμπλε κατάπιε μπαστούνι όταν ρωτήθηκε για Siemens και Χριστοφοράκο

Loading...


Ο Σόιμπλε σάστισε, τα έχασε τελείως όταν ο Έλληνας δημοσιογράφος του απηύθυνε ερώτηση για το σκάνδαλο της Siemens και το Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών που έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε αποικία χρέους σίγουρα δεν περίμενε μία τέτοια ερώτηση από τον δημοσιογράφο του MEGA και της Εφημερίδας των Συντακτών, Παντελή Βαλασόπουλο.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαλασόπουλος παίρνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση Σόιμπλε – Βαρουφάκη, ρώτησε τον κ. Σόιμπλε «πώς είναι δυνατόν να μιλάει η Γερμανία και ο ίδιος για διαφθορά, όταν πίσω από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα κρύβονται γερμανικές εταιρίες», φέρνοντας ως παράδειγμα το σκάνδαλο της Siemens και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο με τους χρηματισμούς πολιτικών και κομμάτων, ο οποίος είναι γνωστό ότι αν αναζητείται από τις ελληνικές αρχές ζει ζωή χαρισάμενη στη Γερμανία με τις ευλογίες της Μέρκελ.

Στο βίντεο είναι χαρακτηριστικό το κόμπιασμα του Σόιμπλε που μοιάζει να κατάπιε μπαστούνι, ενώ μετά το αρχικό σάστισμα επιχείρησε να «πασάρει» την ερώτηση στον Γιάνη Βαρουφάκη που ευγενικά του την… επέστρεψε. Ενδεκτικό είναι το γεγονός ότι από το σάστισμα του Σόιμπλε ξέσπασαν σε γέλια όλοι οι παρευρισκόμενοι δημοσιογράφοι.

Ο Σόιμπλε, σε μία προσπάθεια να απαντήσει κατέφυγε σε μία ρήση του Γερμανού φιλοσόφου Γκαίτε, σύμφωνα με την οποία «ο καθένας πρέπει να κοιτάει τη δική του πόρτα». Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι και στη Γερμανία υπάρχει διαφθορά και αντιμετωπίζεται, κάτι το οποίο θα πρέπει να κάνει και η Ελλάδα. Όπως ήταν αναμενόμενο δεν είπε τίποτα για την ουσία του ερωτήματος, ούτε φυσικά αναφέρθηκε στο σκάνδαλο της Siemens και το Μιχάλη Χριστοφοράκο, τον οποίο περιθάλπτει προσεκτικά η Γερμανία και οι μυστικές της υπηρεσίες, αρνούμενες να τον εκδώσουν στην Ελλάδα για να δικαστεί.

Δείτε το βίντεο και το επίμαχο στιγμιότυπο:

  

loading...