Οι Πολωνοί δεν κάλεσαν τον Πούτιν στην 70η επέτειο του Άουσβιτς

Loading...


Με μια λιτή δήλωση στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έλαβε από την Πολωνία πρόσκληση, ούτε επίσημη, αλλά ούτε προσωπική, για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης στο Άουσβιτς.

Στο τέλος του μήνα συμπληρώνονται 70 χρόνια από την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς από τα σοβιετικά στρατεύματα, που έδωσαν τέλος στα βασανιστήρια και στις θηριωδίες των ναζί σε θαλάμους αερίων σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Οι σχέσεις της Μόσχας με την Δύση βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης, ως αποτέλεσμα της οποίας ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας. Κατά την διάρκεια της κρίσης στην Ουκρανία η Πολωνία υπήρξε από τους σκληρότερους επικριτές της πολιτικής του Πούτιν και οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν τεταμένες.

Ήδη, από την Δευτέρα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuteurs επικαλούμενο πηγές του είχε αναφέρει ότι είναι αμφίβολο αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι ανάμεσα στους προσκεκλημένους για τις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος του Άουσβιτς στην Πολωνία.

  

loading...