Πρόβλημα στη στερλίνα ύστερα από το αποτέλεσμα των εκλογών

Loading...


Βουτιά κατέγραψε η στερλίνα, ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE αναμενόταν να υποχωρήσει κατά 1% σήμερα, ύστερα από ένα κακό εκλογικό αποτέλεσμα για την πρωθυπουργό που βύθισε τη Βρετανία σε πολιτικό χάος, μερικές ημέρες πριν την έναρξη των συνομιλιών για το Brexit.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, που δημιουργεί ερωτήματα για το πώς η Βρετανία θα προχωρήσει με τα σχέδιά της να αποχωρήσει από την Ε.Ε. και εάν κάποιο κόμμα θα μπορέσει να σχηματίσει μια σταθερή κυβέρνηση, αρχικά οδήγησε τη στερλίνα σε πτώση κατά 2% έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, το βρετανικό νόμισμα σταθεροποιήθηκε κατά τη διάρκεια της διαπράγματευσής του στην Ασία πριν υποχωρήσει και πάλι σημαντικά σήμερα το πρωί. Στις 8:30 ώρα Ελλάδας η στερλίνα σημείωσε πτώση 1,5% στο 1,2753 δολάριο -έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα έως το 1,2693 δολάριο- και στις 87,78 πένες ανά ευρώ.

Διαβάστε επίσης:   Reuters: Χάνει οριστικά την αυτοδυναμία η Τερέζα Μέι

Πτώση σημείωσαν οι αποδόσεις των βρετανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν την ασφάλεια κρατικών τίτλων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 αναμένεται να υποχωρήσει κατά 1% στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα.

  

loading...