Σε δύο γλώσσες θα πρέπει να γράφουν στο Twitter οι καναδοί πολιτικοί

Loading...


Σε δύο γλώσσες, γαλλικά και αγγλικά, θα πρέπει βάσει νόμου να …τιτιβίζουν οι καναδοί πολιτικοί.

Σε μια απόδειξη του βαθμού διείσδυσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον πολιτικό λόγο και στην επικοινωνία, η κυβέρνηση της Οτάβα ανακοίνωσε σαφείς κανόνες για τη χρήση του Twitter από τους υπουργούς

Ο αρμόδιος επίτροπος, Γκράχαμ Φρέιζερ, σημείωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπουργοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν και τις δύο επίσημες γλώσσες του Καναδά όταν επικοινωνούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον επίτροπο, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Τζον Μπάιρντ και ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Στίβεν Μπλάνεϊ, παραβίασαν τον νόμο, γράφοντας tweets μόνο στα αγγλικά.

Ο Μπάιρντ, ωστόσο, υπεραμύνθηκε της επιλογής του να γράφει μόνο στα αγγλικά στο Twitter, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσωπικό λογαριασμό που δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των ομοσπονδιακών νόμων για τη χρήση της γλώσσας.

Από το 1969 ψηφίστηκε νόμος που αναγνωρίζει τα αγγλικά και τα γαλλικά ως τις δύο επίσημες γλώσσες του Καναδά με ισότιμη θέση. Αυτό σημαίνει ότι οι καναδοί πολίτες πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ομοσπονδιακές κυβερνητικές υπηρεσίες και στις δύο γλώσσες. 

  

loading...