Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Ν. Αναστασιάδη – Ντ. Μεντβέντεφ – Ικανοποίηση για τις θέσεις αρχών

Loading...


Την επιθυμία του όπως διατηρηθούν οι ιστορικοί και διαχρονικοί δεσμοί μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντίμτρι Μεντβέντεφ, στη Μόσχα.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Μεντβέντεφ αναφέρθηκε στη συμπλήρωση φέτος 55 χρόνων από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας – Σοβιετικής Ένωσης.

Αναφέρθηκε ακόμη στη δική του επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο το 2010 όταν είχε υπογραφεί σημαντικός αριθμός διμερών συμφωνιών και σημείωσε ότι έχει «θερμές εντυπώσεις» από αυτή την επίσκεψη. Πρόσθεσε ότι σήμερα αναμένεται η υπογραφή και άλλων σημαντικών συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.

Εξέφρασε εξάλλου ικανοποίηση για την αυριανή μετάβαση του Προέδρου στην πόλη από την οποία κατάγεται τόσο ο ίδιος όσο και ο Πρόεδρος της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού για τις θέσεις αρχών της Ρωσίας σε ό,τι αφορά την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον καιρό της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Η εδώ παρουσία μου αποδεικνύει το πόσο θέλουμε να διατηρήσουμε τους ιστορικούς και διαχρονικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προσθέτοντας ότι μεταξύ Ρωσίας και Κύπρου υπάρχουν δεκάδες διμερείς συμφωνίες και σήμερα αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί.

  

loading...