Σόιμπλε: Είναι δύσκολο να πείσω τους Γερμανούς να βοηθήσουν την Ελλάδα

Loading...


Μια στο καρφί και μια στο πέταλο από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό ζήτημα.

Από την άκρως προκλητική και σκληρή γλώσσα, ο Γερμανός πολιτικός το γύρισε στην «προσπάθεια» να πείσει τους Γερμανούς να βοηθήσουν την Ελλάδα..

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών άφησε εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού με την ελληνική κυβέρνηση , μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Βερολίνο , σε εκδήλωση του Ιδρύματος Bertelsmann , στο οποίο συμμετείχε και η ομόλογός του της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκι.

Τα περιθώρια ελιγμών είναι στενά, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφερόμενος στο ελληνικό ζήτημα και πρόσθεσε ότι «όλοι χρειάζεται να έχουν κατά νου στις συζητήσεις για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας τις προσεχείς ημέρες ότι υπάρχει μία κοινή ευθύνη να κρατηθεί σταθερή η Ευρώπη».

Ωστόσο δήλωσε αισιόδοξος ότι η Ευρώπη θα τα καταφέρει, που σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκλαμβάνεται ως δήλωση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού.

«Χαλαρώστε, θα τα καταφέρουμε – επιβιώσαμε της κρίσης του ευρώ» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα αξιοποιήσουμε την κάθε κρίση προκειμένου να ενισχύσουμε ξανά και ξανά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

Πάντως, απέφυγε να προβλέψει τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, για το ελληνικό ζήτημα, αλλά επισήμανε ότι ο ίδιος πρέπει να πείσει τους Γερμανούς ψηφοφόρους για την ανάγκη να βοηθήσουν την Ελλάδα και το εγχείρημα είναι δύσκολο, εάν οι Έλληνες εμφανίζονται να μην τηρούν τη δική τους πλευρά της συμφωνίας.

  

loading...