Συμφωνία Ρωσίας-Ισπανίας για τις υιοθεσίες

Loading...


Το πράσινο φως άναψε η ρωσική Δούμα στην συμφωνία μεταξύ Μόσχας και Μαδρίτης για την συνεργασία στην υιοθεσία παιδιών από την Ρωσία.

Το έγγραφο υπεγράφη στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 2014. Η συμφωνία δημιουργεί ένα νομικό πλαίσιο για τις ρωσο-ισπανική συνεργασία για τις υιοθεσίες παιδιών.

Καθορίζει τις αρχές υιοθεσίας τέκνου σε άλλη χώρα, τα κριτήρια για τους θετούς γονείς, τον έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης και την ανατροφή του θετού τέκνου, καθώς και άλλες πτυχές.

«Ο κύριος σκοπός της συμφωνίας είναι η προστασία των συμφερόντων των παιδιών που δίνονται στο εξωτερικό για υιοθεσία. Η συμφωνία βασίζεται στις αρχές και τις διατάξεις της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού της 20ης Νοεμβρίου 1989, και τη Σύμβαση της 29ης Μαΐου 1993 για την προστασία των παιδιών και τη Συνεργασία αναφορικά με την Υιοθεσία στο εσωτερικό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, το σημείωμα για το νομοσχέδιο της κύρωσης της συμφωνίας.

Επί του παρόντος, η Ρωσία έχει παρόμοιες συμφωνίες με την Ιταλία και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Επιστημών και Παιδείας, οι Ισπανοί πολίτες έχουν υιοθετήσει 7.517 παιδιά από τη Ρωσία τα τελευταία εννέα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 303 το 2013.

  

loading...