Συρία: Οι ΗΠΑ υπέρ της παραμονής του Άσαντ στην εξουσία

Loading...


Νέο βαρύ πλήγμα στον από τις και την νέα κυβέρνηση του Ντόναλντ .

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος των στα Ηνωμένα Έθνη, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέτουν πλέον ως προτεραιότητά τους στο θέμα της Συρίας την απομάκρυνση του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ από την , που ο Ερντογάν έχει ανακηρύξει ως μεγάλο εχθρό.

«Θα πρέπει να επιλέγουμε τις μάχες μας» είπε η Νίκι Χέιλι μιλώντας σε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Αν δείτε την κατάσταση, θα πρέπει να αλλάξουμε τις προτεραιότητές μας και η προτεραιότητα μας δεν είναι πλέον να καθόμαστε εδώ και να επικεντρωνόμαστε στο πώς θα εκδιώξουμε τον Άσαντ», συνέχισε.

Διαβάστε επίσης:   Ολες οι τελευταίες εξελίξεις του Συριακού Πολέμου στο tilegrafima (ΦΩΤΟ)

«Προτεραιότητά μας είναι να δούμε πραγματικά πώς θα πετύχουμε τους στόχους μας, με ποιον θα χρειαστεί να συνεργαστούμε ώστε να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά για τον λαό της Συρίας», πρόσθεσε.

«Δεν θα επικεντρωθούμε κατ’ ανάγκη στον με τον τρόπο που το έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση», κατέληξε.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ρεξ Τίλερσον, από την Τουρκία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, είπε ότι η θέση του Άσαντ «θα αποφασισθεί από τον συριακό λαό».

Όπως αναφέρει το tribune.gr σημειώνεται ότι η απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Ασαντ από την εξουσία, ήταν ένας από τους όρους που έχουν θέσει σημαντικοί σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως η Τουρκία και η Γαλλία.

  

loading...