Τι έκανε ο Πάπας όταν ένα παιδί τον ρώτησε γιατί ο Θεός αφήνει τα κορίτσια να γίνονται πόρνες

Loading...


Ο Πάπας Φραγκίσκος κινήθηκε για να αγκαλιάσει ένα δακρυσμένο εγκαταλελειμένο κορίτσι σε ένα πανεπιστήμιο στη Μανίλα όταν αυτό τον ρώτησε γιατί ο Θεός επιτρέπει στα παιδιά να γίνουν πόρνες.

Η Glyzelle Palomar έκλαψε όπως όταν είπε στον Πάπα: «Πολλά παιδιά εμπλέκονται στα ναρκωτικά και την πορνεία. Γιατί ο Θεός επιτρέπει αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν σε μας; Τα παιδιά δεν είναι ένοχα για τίποτα «

Ο ποντίφικας, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του ως υπέρμαχος των φτωχών και καταπιεσμένων, πήρε το 12χρονο κορίτσι στα χέρια του για να την παρηγορήσει.

Ήταν τόσο συγκινημένος από την έκκληση του κοριτσιού που εγκατέλειψε την προετοιμασμένη ομιλία του στα αγγλικά και αντ ‘αυτού απάντησε στο παιδί στα ισπανικά, τη μητρική του γλώσσα.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Πάπας είπε: «. Αυτή είναι η μόνη που έχει υποβάλει μια ερώτηση για την οποία δεν υπάρχει καμία απάντηση και δεν ήταν καν σε θέση να το εκφράσει με λόγια, αλλά με δάκρυα στα μάτια»

Καλώντας τους ανθρώπους να δείχνουν συμπόνια για τους περιθωριοποιημένους, συνέχισε: «Καλώ τον καθένα από σας να αναρωτηθεί: Έχω μάθει πώς να κλαίω, πώς να κλάψω όταν βλέπω ένα πεινασμένο παιδί, ένα παιδί στο δρόμο που παίρνει ναρκωτικά, ένα άστεγο παιδί, ένα εγκαταλελειμμένο παιδί, ένα κακοποιημένο παιδί, ένα παιδί που χρησιμοποιεί η κοινωνία ως σκλάβο; «

Η κοπέλα είχε εγκαταλειφθεί και την προστάσία της είχε αναλάβει μια εκκλησία….

  

loading...