Το FBI ξεκλείδωσε χωρίς τη βοήθεια της Apple το κινητό του δράστη του Σαν Μπερναντίνο

Loading...


Κατάφερε τελικά το FBI, χωρίς την βοήθεια της Apple, να ξεκλειδώσει το κινητό τηλέφωνο του νεκρού ένοπλου δράστη του Σαν Μπερναντίνο, δίνοντας ένα τέλος στην νομική υπόθεση που εκκρεμούσε έναντι της Apple.

Ανοιχτό μένει τώρα όπως φαίνεται το θέμα διαχείρισης των κωδικοποιημένων πληροφοριών που αποθηκεύονται στα έξυπνα κινητά.

Το ξαφνικό τέλος της νομικής διαμάχης που έφερε σε δύσκολη θέση τη βιομηχανία παραγωγής κινητών νέας τεχνολογίας, από τη μία θεωρείται νίκη της Apple καθώς δεν βοήθησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η Apple εναντιώθηκε στην απόφαση δικαστηρίου την οποία αξιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, απαιτώντας την παραγωγή νέου προγράμματος, που θα επέτρεπε την “εναλλακτική” πρόσβαση στα στοιχεία και τις πληροφορίες ενός κινητού iPhone.

Ωστόσο, η νομική διάσταση της δυνατότητας “προσβολής” ενός κινητού για την απόκτηση κρυπτογραφημένων πληροφοριών που έχει αποθηκεύσει ο κάτοχος του, παραμένει ένα ανοιχτό νομικό ζήτημα, που δεν έχει επιλυθεί.

Οι εταιρίες παραγωγής συσκευών σύγχρονης τεχνολογίας, επιμένουν ότι οτιδήποτε βοηθά τις αρχές να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία ασφάλειας των συσκευών που παράγουν, υπονομεύει την προσωπική ασφάλεια των χρηστών που χρησιμοποιούν τα κινητά, αλλά και γενικότερα τις συσκευές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Η Apple είχε νωρίτερα δηλώσει ότι αν το FBI κατάφερνε να «σπάσει» το iphone του δράστη, αυτή από πλευράς της θα πρέπει να εντοπίσει και να διορθώσει το κενό που υπάρχει στο πληροφοριακό της σύστημα ώστε να αποφευχθεί ξανά αντίστοιχο γεγονός καταπάτησης προσωπικών στοιχείων.

  

loading...