Το Ισλαμικό Κράτος έσφαξε 21 Αιγύπτιους χριστιανούς (ΠΡΟΣΟΧΗ, σκληρές εικόνες)

Loading...


Νέο βίντεο που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο την Κυριακή, δείχνει τζιχαντιστές να οδηγούν στην ακτή 21 Αιγύπτιους Κόπτες (Ορθόδοξοι Μονοφυσίτες) χριστιανούς και να τους σφάζουν σαν αρνιά, κοκκινίζοντας τη θάλασσα από το αίμα…

Ο ομαδικός αποκεφαλισμός έγινε σε παραλία της Μεσογείου, στη Λιβύη. Οι 21 Κόπτες ήταν εργάτες που είχαν πάει στην Αίγυπτο να δουλέψουν και αιχμαλωτίστηκαν από τους τζιχαντιστές. Αποκεφαλίστηκαν επειδή ήταν χριστιανοί από το Ισλαμικό Κράτος στη Λιβύη.

Το βίντεο, με τον ομαδικό αποκεφαλισμό των Κοπτών, έχει τίτλο: «Ένα μήνυμα υπογεγραμμένο με αίμα προς το έθνος του Σταυρού». Ο αρχιτζιχαντιστής που μιλά στο βίντεο απειλεί τους «σταυροφόρους» (δυτικούς) ότι και το δικό τους αίμα θα πλημμυρίσει τη θάλασσα, ενώ υπόσχεται ότι το Ισλαμικό Κράτος θα κατακτήσει τη Ρώμη.

Τι είναι οι Κόπτες Χριστιανοί

Οι Κόπτες είναι οι άμεσοι απόγονοι των αρχαίων Αιγυπτίων και σε ό,τι αφορά την ονομασία τους, παράγεται από το Αραβικό τύπο της λέξης kibt. H λέξη αυτή είναι παραφθορά της ελληνικής «Αιγύπτιος, όπου αφαιρέθηκε η αρχική συλλαβή «αι» και η κατάληξη «ος» και απέμεινε το «Γύπτι» (kibt).

Έτσι, η λέξη Κόπτης σημαίνει Αιγύπτιος και όχι αυτός ο οποίος αποκόπηκε από το σώμα της Εκκλησίας, δηλαδή ο αιρετικός, όπως πολλοί λαθεμένα νομίζουν.

Η ονομασία αρχικά δεν είχε θρησκευτική έννοια, αλλά εθνική. Αργότερα όμως, έλαβε θρησκευτική για τους ιθαγενείς της Αιγύπτου, λόγω της κατακτήσεως των Αράβων, διότι όλοι ήταν χριστιανοί.

Οι Κόπτες είναι το 9% του σημερινού πληθυσμού της Αιγύπτου, δηλαδή κοντά στα 8.000.000 άνθρωποι.

 

 

 

 

 

 

 

  

loading...