Τουρκία Νέα: Ο Ερντογάν απέσυρε Τούρκους στρατιώτες από άσκηση του ΝΑΤΟ

Loading...


: Την απόσυρση Τούρκων στρατιωτών από άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Νορβηγία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, διαμαρτυρόμενος για νορβηγικό πίνακα με εχθρικούς στόχους στον οποίο υπήρχε, όπως υποστήριξε, φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ και το δικό του όνομα.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα, αναφέροντας ότι «χθες προέκυψε ένα θέμα στην Νορβηγία. Ανήρτησαν έναν πίνακα των εχθρών. Σε αυτόν τον πίνακα υπήρχε φωτογραφία του Ατατούρκ και στην άλλη πλευρά το όνομά μου. Αυτοί ήταν στο στόχαστρο. Την ώρα που αυτό έγινε γνωστό, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου και ο υπουργός μας αρμόδιος για ζητήματα Ε.Ε. ήταν καθ’ οδόν προς Καναδά.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία Νέα: Συζήτηση εφ' όλης της ύλης Ερντογάν-Πούτιν

»Με κάλεσαν. Με ενημερωσαν ότι πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ, ότι συμμετέχουμε με 40 στρατιώτες και ότι αποφάσισαν να τους αποσύρουν. Απάντησα και βέβαια να το κάνετε άμεσα μην περιμένετε καθόλου. Ακόμη κι αν αποσυρθούν οι εν λόγω στόχοι, να αποσυρθούν άμεσα οι 40 στρατιώτες μας. Δεν νοούνται τέτοια συμμαχία και τέτοιoı σύμμαχοι», κατέληξε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr

  

loading...