Τουρκία: Πραξικόπημα γκιουλενιστών στην Αλβανία «βλέπει» ο Ερντογάν

Loading...


Τουρκία τώρα: «Εφόσον αυτή η τρομοκρατική οργάνωση ήταν ικανή να κάνει κάτι τέτοιο (σ.σ. την απόπειρα πραξικοπήματος) στην Τουρκία, θα μπορούσε να κάνει το ίδιο στην Αλβανία αύριο» ήταν η φράση του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Top Channel, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Η Αλβανία είναι μικρότερη χώρα με λιγότερο πληθυσμό. Θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή εκεί» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Με αυτά τα σχόλια ο τούρκος πρόεδρος κάλεσε τους Αλβανούς να μην στείλουν τα παιδιά τους σε σχολεία που ελέγχονται από το ίδρυμα του Φετουλάχ Γκιουλέν και να μην του δώσουν την ευκαιρία να εισέλθει στις κρατικές δομές.

Σύμφωνα με τον πρέσβη της Τουρκίας η οργάνωση του Γκιουλέν ελέγχει 12 σχολεία στην Αλβανία.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία: Ασκηση με αληθινά πυρά δίπλα στη Λέσβο

Ο Ερντογάν τόνισε πως οι επερχόμενες εκλογές στην Αλβανία είναι πολλή σημαντικές και θα πρέπει να οδηγήσουν την χώρα αυτή στο μέλλον και να μην την καταστήσουν αδύναμη καθώς είναι αναγκαία για την σταθερότητα στα Βαλκάνια, μετέδωσε το newsbeast.gr.

Κατέληξε δε λέγοντας πως η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την Αλβανία πολιτικά, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτιστικά.

  

loading...