Τουρκία τώρα-Ερντογάν: Δεν θα σταματήσω να αποκαλώ τους Ευρωπαίους φασίστες

Loading...


Μία νέα πτυχή αναφορικά με την ένταση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ και , παρουσίασε στην τουρκική τηλεόραση ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ , δηλώνοντας πως θα συνεχίσει να αποκαλεί τους Ευρωπαίους , όσο εκείνοι εμμένουν να τον αποκαλούν δικτάτορα.

«Έχεις την ελευθερία να αποκαλείς τον δικτάτορα, αλλά ο δεν έχει την ελευθερία να τους αποκαλεί φασίστες ή ναζί. Μην το εκλάβετε ως επίθεση, αλλα΄εγώ θα εξακολουθήσω να τους αποκαλώ φασίστες, για όσο εκείνοι με αποκαλούν δικτάτορα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σε μία ζωντανή συνέντευξη στην τουρκική τηλεόραση.

Επίθεση σε Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ

Όπως αναφέρει το tribune.gr επόμενος στόχος του «σουλτάνου» ήταν ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, λέγοντας πως «ο Γερμανός πρόεδρος έκανε μία δήλωση που στόχευσε σε μένα, παρ’ ότι συνδεόμαστε με στενή φιλία. Εύχομαι να μην είχε κάνει ποτέ αυτή τη δήλωση».

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία-Ελλάδα: Οι τουρκικές παραβιάσεις απειλούν την ειρήνη

Αναφερόμενος στη Γερμανία και στην Ολλανδία, είπε ότι χρησιμοποίησε τη σύγκριση με τους ναζί στο πλαίσιο του ορισμού της λέξης, τονίζοντας πως δεν υπάρχει διεθνές δίκαιο όταν δεν επιτρέπουν στον υπουργό του να πάει στο Ρότερνταμ. Δήλωσε επίσης ότι το πρόβλημα με την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι με ορισμένες χώρες, ενώ αναγνωρίζει την απόφαση της Βρετανίας για Brexit.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

  

loading...