Τουρκία τώρα-Ερντογάν: Η Τουρκία είναι πολυεθνικό κράτος

Loading...


Σε διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ παραδέχθηκε ότι η είναι ένα πολυεθνικό κράτος, αναφερόμενος στο ζήτημα που απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της .

«Στα Νοτιοανατολικά [τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν] δίνουμε έναν σοβαρό αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας. Η διαδικασία επίλυσης είναι παρελθόν. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο να μπορούμε να συζητήσουμε.

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία-Ελλάδα: Οι Τούρκοι επιστράτευσαν ακόμα και Έλληνες καρκινοπαθείς!

»Τελείωσε αυτό. […] Καλωσορίζουμε αυτόν που λέει «είμαι Κούρδος» όχι τον Κούρδο εθνικιστή. Ο εθνικισμός φέρνει ρατσισμό. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτό.

»Και στον εθνικισμό των Λαζών και στον εθνικισμό των Τούρκων, και στον εθνικισμό άλλων ομάδων.

»Έχουμε ενωθεί κάτω από την ιδιότητα του πολίτη της Δημοκρατίας της . Λέμε «είμαστε 80 εκατ. αδέρφια». Όλοι μας είμαστε περήφανοι που είμαστε πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

»Γιατί να ενοχλεί τον Κούρδο αδελφό μου αν πω ότι ανήκω στο Τουρκικό έθνος;».

Διαβάστε επίσης:   Τουρκία τώρα: Ο Ερντογάν κυνηγάει τους "γκιουλενιστές" και στη Γερμανία

Ποιοι είναι οι Λαζοί

Όπως αναφέρει το tribune.gr οι Λαζοί είναι οι αρχαίοι Κόλχοι και σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ιστορικούς είναι απόγονοι αρχαίου αιγυπτιακού στρατού. Ο ισχυρισμός περί αιγυπτιακής καταγωγής των Λαζών οφείλεται ότι από την αρχαιότητα έκαναν περιτομή, η οποία είναι αρχαία αιγυπτιακή συνήθεια και από εκεί την πήραν και οι Εβραίοι.

Χριστιανοί έγιναν μετά το 522 μ.Χ.

Κατά την εποχή που η Οθωμανική αυτοκρατορία άρχισε να ελέγχει τον Καύκασο (16ος αιώνας), οι Λαζοί έγιναν, από ορθόδοξοι χριστιανοί, σουνίτες μουσουλμάνοι.

Ο Σάββας Ιωαννίδης στην Στατιστική της Τραπεζούντας (1870) ανέφερε την εξής εικασία που την υιοθετεί από τον Ηρόδοτο.

Ένα μέρος αυτής της φυλής προερχόταν από τα τμήματα του αιγυπτιακού στρατού, με τα οποία ο Φαραώ Σέσωστρις Β΄ έφτασε πολεμώντας μέχρι την Κασπία θάλασσα.

Από τους στρατιώτες, άλλοι επειδή γελάστηκαν από τον Σέσωστρη και άλλοι επειδή δεν θέλησαν να τον ακολουθήσουν στην επιστροφή, παρέμειναν στην Κολχίδα και δεν επανήλθαν ποτέ στην Αίγυπτο.

Οι εναπομείναντες λοιπόν Αιγύπτιοι στην χώρα των Κόλχων, διατηρούσαν και κατά την εποχή του Ηρόδοτου πολλά από τα ήθη και έθιμα της πατρίδας τους και ιδίως αυτοί ήταν οι μόνοι εκεί γύρω που συνήθιζαν να κάνουν περιτομή.

Σε κάποιο άλλο σημείο ο Σάββας Ιωαννίδης αναφέρει ότι η Αυτοκρατορία της Τραπεζούντας έφερε τον Ελληνισμό στους Κόλχους ή Λαζούς, που έμεναν πέρα από τον ποταμό Βαθύ, αλλά μη έχοντας εκεί βαθιές ρίζες, ο Ελληνισμός εξαφανίστηκε όταν έπεσε αυτή.

Διαβάστε επίσης:   Ελλάδα-Τουρκία: 19 τουρκικές παραβιάσεις χθες στο Αιγαίο

Όλα αυτά, δημιούργησαν στις λαϊκές μάζες την γνώμη ότι η χώρα του Πόντου ονομάζονταν και Λαζική. Και επικράτησε δε τόσο η εσφαλμένη αυτή άποψη ώστε, στην Κωνσταντινούπολη και στις πέρα από από αυτή χώρες, να ονομάζουν τους Έλληνες του Πόντου Λαζούς.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι μεγάλο μέρος των Λαζών είναι στην πραγματικότητα Έλληνες εξισλαμισμένοι.

ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ

  

loading...